:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2023   19:25

0

81

Opština Gračanica donirala KBC-u aparate za anesteziju

Opština Gračanica donirala je vredne medicinske aparte Kliničko bolničkom centru u Gračanici. Opemu je direktoru KBC prof. dr Bratislavu Laziću uručila predsednica opštine Ljiljana Šubarić.

Opština Gračanica preko svog odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu izvršila je nabavku dva aparata za anesteziju „Atlan A 350“ firme Drager koji su danas predati na korišćenje Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici.

Šubarić je tokom posete KBC-u kazala da će opština Gračanica nastaviti da tehnički pomaže sve zdravstvene ustanove kako bi pacijentima bili omogućeni adekvatni uslovi za dijagnostiku i lečenje i kako ne bi morali da putuju u veće zdravstvene centre za određene analize i snimanja. U tom cilju već je napravljen plan za 2024. godinu u saradnji sa specijalistima i direktorima zdravstvenih institucija a u skladu sa mogućnostima opštine Gračanica.

„ Kontinuitet pomoći neće izostati ni u narednom periodu ne samo kada je u pitanju pomoć u nabavci potrošnog materijala već i neophodne medicinske aparature koja će i našim lekarima pomoći u radu ali pre svega našim građanima, pacijentima. Verujemo da će ovi aparati za anesteziju koje smo vam donirali biti od velike koristi u tom smislu“, kazala je predsednica opštine Ljiljana Šubarić u razgovoru sa direktorom KBC-a u Gračanici prof. dr Batislavom Lazićem i specijalistima ove zdravstvene ustanove.

Lazić se zahvalio opštini Gračanica na donaciji i naveo da su aparati za anesteziju bili visoko neophodni ovoj zdravstvenoj ustanovi te da će u mnogomo olakšati rad kompletnom medicinskom osoblju.

Donirani aparati za anesteziju koji su danas uručeni KBC-u ukupne su vrednosti 105 875 evra.

Izvor: Opština Gračanica; Foto: Opština Gračanica

KiMGračanicaKBCdr LazićŠubarić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva