:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 09, 2021   14:26

0

160

Osmaci OŠ „Vuk Karadžić“ u Zvečanu: Sada znamo šta treba da učimo za završni ispit iz matematike

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Zvečanu učenici osmog razreda su, uz poštovanje epidemioloških mera, polagali brobni završni ispit iz matematike. Za dvadeset pitanja na testu osmaci su imali 120 minuta. U subotu će biti test iz maternjeg jezika i kombinovani test. Ovo je provera znanja pred završni ispit koji će biti juna .

Osmaci kažu da zadaci iz matematike na probnom testu nisu bili teški, a svakako im je sada lakše kada znaju šta bi trebalo da uče za završni ispit.

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Zvečanu probni ispit je protekao bez problema uz poštovanje preporučenih epidemioloških mera.

“Sve je prošlo u najboljem redu. Pridržavali smo se svih uputstava koje smo dobili iz Školske uprave Ministarstva prosvete poštujući epidemiološke mere”, rekla je Sladjana Fićović, direktor OŠ “Vuk Karadžić“ Zvečan.

Dodala je da je ispit polagan u sedam učionica sa po 12 učenika.

“U subotu, u 9 časova polažu test iz srpskog a u 11 i 30 kombinovani test. Test ima 20 pitanja i traje 120 minuta. Probni test je početak glavnog testa”, rekla je Fićović.

Probni ispit je organizovan sa ciljem da se proveri koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit koji će biti juna meseca kao i na čemu bi trebalo da rade u narednom periodu.

Izvor: TV Most

KiMOŠ "Vuk Karadžić"Zvečanprobni test iz matematike
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva