:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2020   20:26

0

140

Osmani Lajčaku: U dijalogu ne treba pregovarati o teritorijima

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani, nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog između Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom, rekla je da u procesu dijaloga ne treba pregovarati o teritorijama, prenosi Koha.

Osmani je dodala da je vlada jedina koja treba da predstavlja Kosovo u dijalogu, a da skupština treba da ga nadgleda.

„Iskazala sam spremnost da imamo veću nadzornu ulogu nad vladom, koja je jedina koja bi trebalo da predstavlja Kosovo u ovom procesu“, rekla je Osmani na konferenciji za novinare.

Izrazila je očekivanje da će doći do dijaloga u između dve jednake strane i da će dijalog imati smisla samo ako se završi obostranim priznanjem.

„Kao Skupština Kosova usvojili smo mnoge rezolucije za koje očekujemo da će ih vlada poštovati, a njihova je poruka da nema pregovora o teritorijalnom integritetu, suverenitetu i našem unutrašnjem poretku“, rekla je Osmani.

Dodala je da treba da postoje tri vodeća načela na kojima se gradi proces dijaloga, jer bi u suprotnom dobili nešto što neće biti sprovodljivo na terenu.

Lajčak je rekao da je Osmani obavestio o planovima i metodologiji kojom namerava da nastavi proces dijaloga, navodi Koha.

Izvor: Kosovo Onlajn

Vjosa OsmaniMiroslav LajčakKosovoEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva