:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Oktobar 05, 2021   14:03

0

183

Osmi dan protesta na kome se traži pravda za Marka Rošića

Ispred Osnovnog suda i Kancelarije Euleksa u Severnoj Mitrovici porodica, prijatelji, komšije i drugovi već osmi dan traže pravdu za Marka Rošića, koji je u pritvoru tri godine, optužen za umešanost u ubistvo lidera Gradjanske inicijative Sloboda Demokratija Pravda Olivera Ivanovića.

Otac optuženog Marka Rošića,Nebojša Rošić kaže da su istrajni u nameri da protestima podstaknu eventualno puštanje Marka kako bi mogao da se brani sa slobode i kako bi se sudski proces koji se učestlo odlaže ubrzao.

“Od utorka protestujemo svaki dan i nastavićemo, prvo zbog odlaganja ročišta. Tri ročišta su trebala da budu u septembru i sva tri su odložena, navodno zbog korone, a mi znamo da se sva druga suđenja odvijaju bez ikakvih problema”, rekao je Rošić i dodao da će svaki dan protestovati dok ne počne suđenje i ne puste njegovog sina da se brani sa slobode.

Otac okrivljenog ističe da sumnja da je optužnica politički montirana jer ne postoje adekvatni dokazi koji potvrdjuju bilo kakvu umešanost Marka Rošića.

“Već tri godine ga drže bez i jednog dokaza, bez i jedne osnovane sumnje. Optužnica je montirana i to znaju svi. Tužilac koji je napisao optužnicu otišao je u penziju i on je aprila meseca javno rekao da ima upliva politike u pravosuđe Kosova”, naglasio je Rošić. 

Nebojša Rošić  ističe da je više od 20 žalbi uloženo na optužnicu i na pritvor i da je svaki put Apelaciono veće bilo sastavljeno od tri Albanca, te da nije poštvan Briselski sporazum, prema kome veće treba da čine najmanje dva Srbina.  

Marko Rošić se nalazi u pritvoru od  23. novembra 2018. godine.

Izvor: TV Most

KiMPravda za Marka Rošićaprotesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva