:

:

TV Most

Foto: FoNet/AP

clock

Decembar 10, 2019   15:24

0

222

Pacoli: Kosovo je žrtva rata, Dik Marti je radio samo sa Srbima

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Bedžet Pacoli saopštio je da postoji 10.000 stranica dokumentacije sa dokazima ratnih zločina koje je počinila Srbija na Kosovu, a kojima do sada niko nije imao pristup, prenosi Ljajmi.

U narednim danima taj material biće dostavljen kosovoskim tužiocima, najavio je Pacoli na današnjoj konferenciji za medije.

„Posedujemo 10.000 stranica materijala sa dokazima ratnih zločina Srbije na KiM, materijala kom niko nije imao pristup. U narednim danima dokumentacija će biti predata našim tužiocima, jer vidim da 95 odsto kriminalaca deluje i slobodno se kreće i danas“, rekao je Pacoli.

On je rekao i da se na svim sastancima koje je imao u poslednje vreme suočio sa pitanjem - kako je došlo do uspostavljanja Specijalnog suda.  

„Kosovo je žrtva rata. Dik Marti je radio samo sa Srbima, nije radio sa pravim svedocima. Video sam da postoji velika nepravda i izuzetno sam ljut što do sada nismo ništa uradili“, rekao je Pacolli, dodavši da na tzv. Kosovu postoje dokazi o srpskim ratnim zločinima.

Izvor: Kosovo online/Lajmi

KiMPacoliDik Marti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva