:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Maj 06, 2022   13:21

0

114

“Paket za novorođenu bebu” od Crvenog krsta Gračanica, za sve rođene bebe u nedelji Crvenog krsta

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, sve bebe rođene u periodu od 8. do 15 maja sa teritorije opštine Priština, dobiće simbolični poklon dobrodošlice u kome će biti osnovne potrepštine za bebe i time će se ova tradicionalna akcija Crvenog krsta  priključiti borbi protiv “bele kuge” i realizaciji ciljeva Strategije populacione politike u našoj zemlji, rekao je,  gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanice, sekretar Crvenoog krsta Gračanice, Sveta Živić.

Pored ove akcije Crveni krst Gračanice će organizovati kviz znanja za osnovce, kojim će oni pokazati svoje znanje o crvenom krstu.

“Cilj ovog kviza je i da upoznamo , kako učenike, tako i njihove nastavnike sa aktivnostima Crvenog krsta i šta u stvari radimo  i kako bi neko od tih mlađih naraštaja mogao da se priključi našim volonterima. U okviru kviza takmičiće se tri ekipe od petog do osmog razreda, a pitanja će uglavnom biti o istorijatu Crvenog krsta i aktivnostima dobrovoljnog davalaštva krvi, a naš ovogodišnji logo je “Zajedno činimo svet humanijim”, kazao je Živić.

Pored aktivnosti u ovoj nedelji, volonteri Crvenog krsta Gračanica pripremaju se i za takmičenje u prvoj pomoći, koje će biti održano 15 maja i gde će učestvovati sa dve ekipe, jedna ekipa podmladka i jedna omladinska

Ove godine u planu je i organizacija letnje škole na moru,  gde će deci iz socijalno ugroženih porodica biti obezbeđen desetodnevni boravak u  odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMCrveni krst GračaniceGračanicaPaket za novorođenu bebu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva