:

:

TV Most

clock

Oktobar 29, 2019   19:54

0

188

Palmer: SAD pružaju snažnu podršku Severnoj Makedoniji na evropskom putu

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer poručio je u Skoplju da je u Severnu Makedoniju došao još jednom da potvrdi i ojača snažnu podršku SAD toj državi na njenom evropskom putu i perspektivi, prenosi portal Plusinfo.

Metju Palmet je rekao da dolazi odmah nakon ratifikacije protokola o učlanjenju Severne Makedonije u NATO u američkom Senatu.

"Ovo je najpovoljno vreme da se bude ovde, takođe, nakon nedavne posete američkog državnog sekretara Majka Pompea. Dolazim kako bih još jednom potvrdio i ojačao snažnu američku podršku Severnoj Makedoniji na njenom evropskom putu i perspektivi", naveo je Palmer.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan je istakao da je Skoplje prva stanica, nakon čega sledi poseta Beogradu, Prištini i Atini.

Palmer i makedonski šef diplomatije Nikola Dimitrov su razgovarali o evroatlantskoj perspektivi Severne Makedonije i regionalnim pitanjima.

"Pričali smo o učlanjenju u NATO i tome koliko je važno da se otvori evropsko poglavlje, zbog makedonskih interesa, ali i zbog interesa Vašingtona", rekao je Dimitrov i dodao je da je potrebno da se pronađe način kako da se zajednički ostvare interese Severne Makedonije i zemalja članica EU.

Dimitrov je ocenio da Evropa ne može da bude stabilna i čvrsta, ako je region ranjiv, i naglasio da je zadatak da "pronađemo snage da budemo pobednici, a ne žrtve".

Palmer se u Skoplju sreo i sa makedonskim predsednikom Stevom Pendarovskim i ministrom odbrane Radmilom Šekjerinskom.

Izvor: Танјуг

Palmersastanak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva