:

:

TV Most

Foto: Odbor za pomoć KiM

clock

Mart 22, 2024   15:41

0

110

Parlić i Arlov o projektu spajanja dece sa Kosova i RS

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Milena Parlić zahvalila je Odboru za pomoć KiM iz Banjaluke i celoj Republici Srpskoj na divnom i velikom projektu spajanja dece sa Kosova sa vršnjacima iz Republike Srpske, rekao je za SRNU predsednik ovog odbora Milorad Arlov.

Arlov je tokom današnjeg sastanka u Beogadu upoznao Parlićevu da će oko 700 srpske dece, prosvetnih radnika i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja sa Kosova, od 22. do 29. juna, nakon završetka školske godine, boraviti u Republici Srpskoj u porodicama njihovih vršnjaka.

On je preneo da se ova poseta organizuje u okviru velikog projekta Odbora „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji će ove godine biti realizovan 12. put, te istakao da sa Kosova dolaze deca iz više od 40 osnovnih škola kod svojih vršnjaka u lokalnim zajednicama širom Republike Srpske.

„Raduje nas što će ove godine biti centralni svečani doček dece sa Kosova i Metohije u Bratuncu, da sva deca sa bratskog Kosova i Metohije uđu u bratsku Republiku Srpsku iz Srbije preko mosta Bratoljub. Tu ćemo ih dočekati sa mnogim delegacijama, domaćinima gradova koji ugošćuju decu širom Srpske“, dodao je on.

Arlov je rekao da se Odbor ponosi ovim projektom, koji realuzuje već mnogo godina uz veliku pomoć Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske, lokalnih zajednica i najviše osnovnih škola i porodica širom Republike Srpske, koje ugošćuju decu sa Kosova.

On je upoznao sagovornicu i sa još nekim projektima ovog Odbora, kao i da je izgrađen dnevni centar za decu sa poteškoćama u razvoju „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici.

„Pričali smo i o mom prijedlogu da Odbor i Kancelarija zajedno tokom ove godine na jesen realizuju projekat da Kosovo i Metohiju posjeti jedan broj prosvetnih radnika iz Republike Srpske, što je želja i njihovih kolega na Kosovu i Metohiji“, rekao je Arlov.

Arlov je podsetio da je do sada od 2012. godine projektom „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ u 35. lokalnih zajednica Srpske boravilo više od 7.00 srpske dece sa Kosova u oko 7.000 porodica.

Izvor: TV Most, Saopštenje; SRNA

Milorad ArlovMilena Parlić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva