:

:

TV Most

Foto: SPC

clock

Avgust 25, 2023   22:00

0

154

Patrijarh sa Fergusonom: KiM neodvojivi deo Srbije

Patrijarh srpski g. Porfirije primio je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Edvarda Fergusona, novoimenovanog ambasadora Velike Britanije u Beogradu.

Patrijarh je amasadoru Fergusonu poželeo dobrodošlicu i uspeh u radu na unapređenju odnosa Srbije i Velike Britanije, kao i dva naroda u celini.

Ambasador Ferguson je govorio o stavovima njegove države u vezi sa različitim aktuelnim pitanjima. Patrijarh Porfirije je naglasio da su on lično i SPC posvećeni očuvanju mira među svim narodima, naročito u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji. 

Patrijarh je i ovu priliku iskoristio da ponovi svima dobro poznati stav SPC da na Kosovu i Metohiji ima dovoljno mesta za život i Srba i Albanaca, ali da su Kosovo i Metohija neodvojivi deo države Srbije i imaju nemerljivi duhovno-istorijski značaj za pravoslavni srpski narod. 

S tim u vezi ocenio je da očuvanju mira ne doprinose neutemeljene izjave koje su o SPC dale određene ličnosti iz političkog života Velike Britanije.

Patrijarh je kao lepu uspomenu primio poklon ambasadora Fergusona, zajedničku fotografiju sa Nj. V. kraljem Čarlsom Trećim nastalu 2016. godine u manastiru Kovilju.

Izvor: TV Most , SPC saopštenje

patrijarh PorfirijeEdvard FergusonSrbijaVelika BritanijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva