:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2022   15:09

0

128

Petković: Bogdanović se ponovo stavio u službu Prištine

Član Predsedništva SNS Petar Petković rekao je danas da čim Priština povuče potez koji ide direktno na štetu Srba sa Kosova i Metohije i zvaničnog Beograda, javi se njihov "dežurni portparol Goran Bogdanović da im u tome zdušno pomogne".

"Umesto da na ovom teškom pitanju kao što je zahtev za članstvo takozvanog Kosova u Savet Evrope i kršenje Briselskog i Vašingtonskog sporazuma pokaže da su mu nacionalni interesi ispred lične koristi, Goran Bogdanović se ponovo stavio u službu Prištine šireći brutalne dezinformacije i laži da je Beograd obećao da neće ometati članstvo tzv. Kosova u ovoj međunarodnoj organizaciji", naveo je Petković u saopštenju.

On je ukazao i da danas zvanični Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem za razliku od bivše vlasti Đilasa, Jeremića i Tadića koji su, kako je rekao, na tacni predali nezavisnost takozvanog Kosova, "ne trguje srpskim nacionalnim interesima na KIM i to je jedina istina".

"Jedno je bar Bogdanović tačno priznao - da za svoje sulude tvrdnje nema ni dokaza ni potvrde, ali njemu je očigledno takav scenario i blizak i mio", ocenio je Petković i dodao da se "samoproglašeno Kosovo u svom zahtevu za članstvo u SE poziva na odluku Međunarodnog suda u Hagu koja je doneta upravo zahvaljujući Vuku Jeremiću".

"Upravo su Bogdanovićeve gazde Đilas, Tadić i Jermić dozvolile da Kosovo i Metohija iz Ujedinjenih nacija gde Srbija ima većinu bude izmešteno u Evropsku uniju gde je situacija mnogo nepovoljnija po srpske nacionalne interese", ukazao je Petković.

On je naveo da je za vreme njihove vlasti takozvano Kosovo priznalo više od 100 država sveta, dok je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću čak 18 zemalja povuklo jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

"Za razliku od Tadića, Đilasa i Jeremića, predsednik Vučić nastaviće da se snažno i nepokolebljivo bori za interese srpskog naroda u pokrajini i njegovu borbu neće ukaljati nikakve laži i podmetačine Bogdanovića i njegovih gazda, jer će rezultati biti evidentni", naveo je Petković.

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju u vladi Mirka Cvetkovića Goran Bogdanović rekao je za Danas da ne bi bio iznenađen da je Beograd dao prećutnu saglasnost Prištini da neće da sabotira čanstvo Kosova u Savetu Evrope, iako za to, kako je dodao, nema potvrdu.

Bogdanović je rekao da sumnje postoje, jer je zvanični Beograd, kako tvrdi, u proteklih deset godina "jedno govorio, a drugo radio".

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KiMSavet EvropePetkovićBogdanovićVučićTadićĐilas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva