:

:

TV Most

clock

Novembar 07, 2020   20:37

0

128

Petković: Đilasovo naopako sagledavanje Vašingtonskog sporazu

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković izjavio je večeras da Vašingtonski sporazum predstavlja veliko dostignuće predsednika Aleksandra Vučića, koje podrazumeva i okretanje novog lista u odnosima Srbije i SAD.

"Svako ko je protiv tog odnosa zapravo je i protiv svoje države Srbije, koja je prvi put posle više decenija krenula da kompromisom, a ne porazom, rešava pitanje Kosova i Metohije", saopštio je Petković.

Ali, kako ističe, za predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa sve to nije bitno, jer on svaki napredak Srbije doživljava kroz prizmu mržnje prema Vučiću, njegovom radu i borbi za budućnost Srbije.

"Đilasov najveći problem je što je navikao da sve dovodi u lični odnos po kome bi i državu želeo da poistoveti sa sobom, i u takvom pristupu, Đilas uvek kada kritikuje, psihološkom projekcijom zapravo polazi od sebe", naveo je funkcioner SNS.

Svi se dobro sećamo, kaže, te žarke želje da drugo ime za Beograd bude Dragan Đilas. "Iz tako naopake perspektive sve bude naopako, uključujući i Đilasovo sagledavanje Vašingtonskog sporazuma".

"Jednu stvar Đilas mora da nauči - da država ne počinje i ne završava se pojedincem, već da ona ima institucije", kazao je Petković.

Tako je i sporazum u Vašingtonu potpisan sa institucijom predsednika SAD u Beloj kući, dakle ne sa Donaldom Trampom, uspešnim biznismenom, već sa Donaldom Trampom, predsednikom SAD, naveo je on.

"Međutim, problem sa Đilasom je, ne samo što ne zna šta su institucije, nego on ne zna ni šta znači biti uspešan biznismen, s obzirom da njegovo bogaćenje na račun naroda nema nikakve veze sa biznisom", zaključio je Petković.ž

Ðilas je ocenio večeras, nakon što je proglašena pobeda Džoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD, da je predsednik Vučić podrškom Donaldu Trampu tokom predizbirne kampanje "ugrozio državne interese i međunarodnu poziciju Srbije" i da se praktično mešao u američku predizbornu kampanju potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma.

Izvor: Танјуг

PetkovićĐilas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva