:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 13, 2021   12:29

0

331

Petković: Imamo na desetine povređenih, lekari se bore za život ranjenog Srbina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da su desetine ljudi povređene. Teško je povređen, odnosno pogođen iz vatrenog oružja Srećko Sofronijević, rođen 1985. godine, kome se u hirurškoj sali u Kosovskoj Mitrovici bore za život, navodi Petković.

Petković je rekao da je ovako "dramatičnu situaciju" prouzrokovao premijer privremenih prištinskih institucija ALjbin Kurti.

"Zbog toga se Vučić hitno uputio u Rašku, a pre sastanka će obići i neke druge lokacije", rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je dodao da su se jutros u pola deset, kako je naveo, po "očiglednom nalogu psihopate Kurtija", albanski policajci iz južnog dela Kosovske Mitrovice, zajedno sa pripadnicima ROSU koji su bili do zuba naoružani i opremljeni bojevom municijom, šok bombama, suzavcima, i u oklopnim vozilima, uputili i upali ponovo na sever Kosova i Metohije, tačnije u Kosovsku Mitrovicu i u Zvečan.

"Imamo na desetine povređenih naših ljudi", rekao je Petković.

Ukazao je da je ovo sedmi put da pripadnici ROSU, do zuba naoružani, upadaju na sever Kosova i Metohije i sukobljavaju se sa golorukim srpskim narodom.

Šta će preduzeti međunarodna zajednica?

Petković je upitao međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR šta će preduzeti povodom poslednje akcije Kosovske policije koja je upala na sever KIM, gde je pretresala više lokacija, ali i pucala na narod koji se u međuvremenu okupio.

On je na konferenciji za novinare rekao da je tom prilikom povređeno više desetina građana, kao i da je teško ranjen u grudni koš Srećko Sofronijević kojem se lekari bore za život.

"Sve ovo je direktno maslo psihopate (Albina) Kurtija koji želi da izazove krizu širih razmera i da se sveti Srbima na Kosovu i Metohiji i osvoji sever. Zahvaljujući našem hrabrom golorukom narodu i odličnoj politici Aleksandra Vučića uspeli smo da sprečimo krizu većih razmera", rekao je Petković.

On je kazao i da su ROSU jedinice, kada ih je narod prvi put vratio, ponovo krenule iz baze Belvedere, ali ovoga puta sa šest oklopnih vozila, ali su ih okupljeni građani ponovo sprečili u tome kod mesta Rudare u opštini Zvečan.

"Tamo je bio veliki okršaj tako što su ROSU napadale i bojevom municijom goloruki narod koji brani svoju slobodu da se leči. Neka se pitaju šta je sledeći potez ludaka Kurtija, nemam drugu reč za čoveka koji želi da konfiskuje lekove i puca na goloruki narod", rekao je Petković.

On je dodao da je današnjim potezom uveden verbalni delikt za izgovorenu reč, kao i zabrana kretanja.

"Na naš narod se ide sa drugim cevima, hapse se fanta i koka kola, imamo pokušaj ubistva naših ljudi. Pala je prva kap srpske krvi na KIM", rekao je Petković i dodao da srpska strana samo traži da se poštuje Briselski sporazum.

Izvor: Танјуг

KiMPetkovićakcija kosovske policijeranjen SrbinROSUSrećko Sofronijević

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva