:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Novembar 25, 2020   17:16

0

124

Petković: Izjava Meljize Haradinaj je kršenje sporazuma Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je izjava ministarke spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Meljize Haradinaj Stuble, manifestacija političkog nasilja i nedvosmisleno kršenje sporazuma Beograda i Prištine kojima se regulišu posete zvaničnika i sloboda kretanja. 

 

"Takozvana ministarka spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Meljiza Haradinaj danas je još jednom javno razotkrila svoju ambiciju da bude akter destabilizacije prilika u regionu", istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je ocenio da je njena izjava da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću do daljeg neće biti dozvoljen dolazak na Kosovo i Metohiju  manifestacija političkog nasilja i nedvosmisleno kršenje sporazuma Beograda i Prištine kojima se regulišu posete zvaničnika i sloboda kretanja, kao i svih pravila civilizovanog ponašanja. 

Petković navodi da u atmosferi u kojoj su mržnja i neprijateljstvo prema Srbima i Beogradu dominantna politička ideologija u Prištini nemoguće je efikasno raditi na normalizaciji odnosa. 

Podsećam, ističe dalje Petković, da je Meljiza Haradinaj imala i nepristojne i neumesne komentare tokom trodnevne žalosti za upokojenim patrijarhom Irinejem, i tada nismo reagovali upravo iz poštovanja prema tuzi i bolu našeg naroda, ali njeno neobuzdano ponašanje se više ne može tolerisati.

On navodi da je zbog ovakvog neodgovornog odnosa Meljize Haradinaj prema budućnosti dijaloga i predsedniku Vučiću, kao glavnom inicijatoru i promoteru procesa pomirenja i normalizacije odnosa u regionu, o njenom najnovijem ispadu informisao relevantne međunarodne instance. 

"Pozivam još jednom predstavnike Albanaca u Prištini da shvate da ne živimo ni u 2000. ni u 2008. godini, i da svoje retrogradne javne nastupe i praksu stalnog opstruiranja procesa normalizacije zamene najzad modernom i konstruktivnom politikom koja će biti od koristi čitavom regionu, ali pre svega Albancima na Kosovu i Metohiji koji i dalje žive kao taoci sopstvenih političkih lidera u nametnutom paralelnom univerzumu", kaže Petković.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Petar PetkovićKancelarija za KiMAleksandar VučićMeljiza Hartadinaj Stubla
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva