:

:

TV Most

clock

Novembar 02, 2022   12:52

0

247

Petković: Jedini ko je razvlastio Srbe na KiM je Vuk Jeremić

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je danas da oni koji su najzaslužniji za predaju srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, nemaju trunku moralnog prava da govore o životu našeg naroda u pokrajini i napadaju Srpsku listu po uzoru na Aljbina Kurtija.

"Jedini koji je razvlastio Srbe na Kosovu i Metohiji je Vuk Jeremić za čijeg su mandata pregovori sa Prištinom premešteni iz UN na teren Evropske unije, a koji je potom, da bi zacementirao takozvanu kosovsku nezavisnost, postavio katastrofalno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu", naveo je Petković u pisanoj izjavi.

On je tako reagovao na izjavu potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je Vučić razvlastio Srbiju na KiM i tvrdnje da ne postoji opasnost u vezi sa preregistracijom, već je to, kako je Aleksić nazvao, "velika predstava" u kojoj Vučić pokušava da predavanje nadležnosti Prištini predstavi kao otimanje na silu, a Srpsku listu nazvao "kriminalnom organzacijom".

"Nema sumnje da bi Jeremić i Aleksić voleli da su Srbi na KiM obezglavljeni i razjedinjeni, jer bi to odgovaralo Kurtiju. Na Aleksićevu žalost, a sreću srpskog naroda na KiM, Srbi na Kosovu i Metohiji imaju svoju državu Srbiju, predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku listu koji se za njih bore danonoćno", poručio je Petković.

Kako kaže, ne čudi da se Aleksiću priviđaju kriminalci u svakoj izjavi.

"A, kako i ne bi kada je njegov šef Jeremić uhvaćen da šuruje sa kriminalcima poput Patrika Hoa. Kada je zarađivao milione po belom svetu, nije ga bilo briga za Srbe sa KiM, a sada kada su izvori prihoda presušili, setio se našeg naroda u pokrajini. Neka odgovori Aleksić koliko metara drva se moglo kupiti za jedan tompus Vuka Jeremića?", naveo je Petković.

On je poručio da Srbija danas pomaže naš narod u pokrajini više nego za poslednjih 40 godina.

"Verovatno su za to čuli Aleksić i Jeremić, pa bi da se dokopaju dela tog novca, ali to im neće poći za rukom jer Srbi na KiM ne žele propale političare i zato im jasno na svakim izborima to i pokažu", naveo je Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMPetkovićSrpska listaAleksićJeremić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva