:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Mart 10, 2022   16:41

0

103

Petković: Jeremića bi sa cvećem dočekali prijatelji u Prištini

Član predsedništva SNS Petar Petković pretpostavlja da će predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić koji se, kako prenose neki mediji, nalazi u „privatnoj poseti prijateljima“ na KiM posetiti i svoje prijatelje separatiste u Prištini, koji bi ga, kako kaže, bez sumnje dočekali cvećem i konfetama kao jednog od najzaslužnijih promotera samoproglašene nezavisnosti takozvanog „Kosova“.

"Jeremiću se svake godine, na dan donošenja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti samoproglašenja nezavisnosti „Kosova“, separatisti na Kosovu i Metohiji grmoglasno zahvaljuju za sve što je učinio za njih, jer im je dao u ruke praktično jedini argument kojim pred međunarodnom javnošću mogu da brane legalnost pokušaja otcepljenja od Srbije", ukazao je Petković u saopštenju.

On je ocenio i da su licemerni Jeremićevi stavovi na temu političkog jedinstva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, jer tog jedinstva u vreme kada je on bio na vlasti, ne samo da nije bilo, nego je ono pothranjivano i stimulisano, a Srpska lista je nastala upravo kao odgovor naše države i naroda na nemar i neodgovornost Jeremića i režima kojem je pripadao.

"Jeremić će verovatno u jednom trenutku poneti i titulu počasnog građanina Prištine, jer zaslužan je za još čitav niz poteza kojima su Beogradu vezivane ruke u dijalogu sa Prištinom a naša južna pokrajina dodatno udaljena od Srbije", ocenio je Petković.

Da je Jeremić još neki mesec potrajao na vlasti, kako kaže, danas bi u „privatnu posetu prijateljima“ na Kosovu i Metohiji putovao sa pasošem, što se srećom nije dogodilo jer naš narod je prepoznao sa "kakvim i kolikim štetočinama ima posla i zato ih je i poslao u zaborav".

Kako Srbi na Kosovu i Metohiji gledaju na njegovu političku zaostavštinu najbolje svedoči to što ga niko nije dočekao u Gračanici, jer naš narod u pokrajini nema drugi odgovor na sve što je činio osim prezira, rekao je Petković.

"I nije neočekivano, ali je veoma indikativno, to što je Jeremić svoju ekskurziju na Kosovo i Metohiju začinio napadima na Srbiju, a da nijednu reč kritike, baš kao ni njegov prijatelj Zdravko Ponoš, nije uputio Aljbinu Kurtiju i drugim borcima za projekat takozvanog nezavisnog „Kosova“, jer sličan se sličnome raduje", ocenio je Petković.

On je naveo i da Jeremić danas u poseti Kosovu i Metohiji, može da vidi iz prve ruke šta su sve Beograd i državotvorna vlast Srpske napredne stranke proteklih godina u brojnim projektima izgradnje uradili za svoj narod u južnoj pokrajini i šta će tek učiniti.

Kosovski mediji na srpskom preneli su da je Jeremić u privatnoj poseti prijateljima na KiM kao i da je rekao da svi znaju kakva je politika na Kosovu i Metohij i koliko je lošeg donelo deljenje i političko svrstvanje.

Izvor: T a n j u g

KiMPetkovićJeremić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva