:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2024   20:07

0

117

Petković: Krajnji cilj svega što Kurti radi je da ekonomski iscrpi i tako natera Srbe na odlazak sa KiM

,,Srbi na Kosovu i Metohiji neće nikakvu šarenu lažu i propagandu Aljbina Kurtija već žele svoje plate i penzije koje su mukotrpno zaradili, a koje im vlast u Prištini otima pokušavajući da ukine srpski dinar", saopštila je direktor Kancelarija za KiM Petar Petković, reagujući na izjavu Kurtija u kojo kaže da Priština nije zabranila dinar i da Srbija i dalje može da pomaže srpski narod na KiM, ali, kako je Kurti rekao prema regulativama Centralne banke koje obezbeđuje zakonitost i transparentnost novca koji se uvozi na Kosovo, na osnovu Ustava i monetarne politike Evropske unije. 

Kancelarija za KiM ukazuje da ,,dok Kurti Srbima ukida platni promet i socijalna davanja, dok im zatvara ambulante i opštine, dok ih njegova vlast prebija i upucava, Kurtijeva tragikomična video-obraćanja neće nikoga naterati da mu poveruju, niti da mu se povinuju. Taj film Kurti neće gledati!"

U saopštenju se navodi da je Kurti optužujuži specijalizovanu britansku kompaniju ,,Henderson" da švercuje srpsku valutu, otišao najdalje u svojim bezočnim lažima i dezinformacijama.

Petković je podsetio da “Henderson” godinama, prema striktnim procedurama, prevozi dinare na Kosovu i Metohiji, a u pokrajini je angažovan kao podrška misiji Ujedinjenih nacija još 2000. godine.

,,Nikakve džakove s parama Beograd ne prevozi na KiM, već vrši legalan transport novca preko Narodne banke Srbije, svojim građanima za socijalna davanja, za plate i penzije, za lečenje i školovanje. Pomenuti novac Srbi primaju preko svojih računa koje imaju u banci Poštanska štedionica, tako da je apsolutna laž kada Kurti kaže da Srbi nemaju tekuće račune", istakao je Petković. 

Petković je dodao da ,,ono što Kurti pokušava da sakrije je činjenica da se sada Srbi prisiljavaju da otvaraju račune u prištinskim bankama, jer je to način da se ukine platni promet u dinarima, na šta Priština nema pravo". 

,,Krajnji cilj svega što Kurti sada čini je da ekonomskim iscrpljivanjem i neizvesnošću natera Srbe sa KiM na odlazak, kako bi do kraja sproveo politiku etničkog čišćenja, što Beograd nikada neće dozvoliti, kao što nikada nećemo ostaviti svoj narod na cedilu, niti dopusti da srpski narod ostane bez svojih primanja", istakao je Petković i dodao da  Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da im Kurti nametne svoj jaram, jer su izdržali velika iskušenja, pa će izdržati i ovaj zulum.

Izvor: TV Most, saopštenje; Foto: TV Most

KiMPetkovićKurtiHendersondinarCBK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva