:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2023   16:27

0

115

Petković: Kurtijevi specijalci bili na teritoriji centralne Srbije, naša policija ni milimetar nije prešla administrativnu liniju

Kurtijevi specijalci bili su duboko na teritoriji centralne Srbije, naša policija ni milimetar nije prešla administrativnu liniju, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na vanrednoj konferenciji za novinare. Istakao je da je Beograd spreman da ponudi sve dokaze i poziva da se otvori ako je potrebno i međunarodna istraga.

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca. Sva trojica bila su naoružana automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa dži-pi-es uređajima, mapama i drugom opremom.

"Antiteroristička jedinica srpske Žandarmerije locirala je i uhapsila trojicu pripadnika Kurtijeve specijalne policije koji su bili do zuba naoružani", rekao je Petković.

"Ova teroristička banda je uhapšena danas u 12:38 časova i to duboko na teritoriji centralne Srbije u reonu sela Gnjilica u opštini Raška", dodao je Petković.

Napomenuo je da pripadnici srpske policije "nogom nisu kročili na teritoriju Kosova i Metohije i nisu prekršili niti Rezuluciju 1244 niti Vojno-tehnički sporazu,  jer nisu prešli administrativnu liniju".

"Oni koji su prekrišali ove međunarodne sporzume su upravo ovu albanski teroristi pripadnici kosovske policije", rekao je Petković.

"Mi smo apsolutno spremni da ponudimo sve dokaze i pozivamo da se otvori ako je potrebno i međunarodna istraga da čak i Amerikanci i Britnaci dostave svoje snimke sa satelita da se jasno vidi ono što govorimo, a to je da srpska policija ni milimetar nije prešla preko administrativne linije", poručio je Petković.

Ukazao je da se ne radi o nikakvom kidnapovanjum, kako ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja tvrdi već već da je naša žandermerija zaustavila opasan naum terorista koji su sa opasnom namerom krenuli u centralnu Srbiju.

"Njihov lažni ministar Svečlja govori da su kidnapovani. Šta oni traže sa oružjem, mapama, dži-pi-esom, duboko u centralnoj Srbiji i to u šumi? Istraga će to utvrditi", rekao je Petković.

Istakao je da su Radoš Petrović, Dušan Obrenović i Milun Milenković Lune zapravo oteti, a ne Kurtijevi specijalci koji su bili duboko na teritoriji centralne Srbije.

"Oni neće biti ni mučeni, ni tučeni, ni prebijani. Naša policija radi sve po zakonu. A Radoš i Dušan su prebijani. Radoš je promenio fizički izgled od prebijanja. Luneta su toliko tukli dok su ga uvodili u auto, da su morali da ga prekriju platnom da se ne vidi šta su mu uradili. I to sve pred njegovom ćerkicom", rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Kurti iz dana u dan izaziva nove krize"

Ukazao je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti iz dana u dan izaziva nove krize.

"Ideja njegove politike je etnički čisto Kosovo i proterivanja Srba sa prostora Kosova i Metohije", istakao je Petković.

Ukazao je da su i danas Srbi mirno protestovali u Kosovskoj Mitrovici i zatražili oslobađanje i Radoša i Dušana, ali prvenstveno Luneta.

"Videli ste dečicu sa medaljama koje Lune trenira. Svi su izašli i u glas govorili - 'vratite nam našeg trenera'. Srbi neće više da trpe da nevini budu hapšeni i maltretirani, samo zato što vole svoju Srbiju i bore se za prava Srba", poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: RTS; Foto: T a n j u g

KiMPetkovićkosovski specijalcihapšenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva