:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Jun 13, 2023   20:04

0

78

Petković: Opozicioni profiteri iz Beograda spremni da stanu na stranu Kurtija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su opozicioni profiteri iz Beograda koji bi da na nesreći naroda ućare politički poen spremni da u "divljačkom napadu" Aljbina Kurtija na Srbe na Kosovu i Metohiji stanu na stranu Kurtija, a protiv sopstvene države.

"Opozicioni profiteri iz Beograda koji bi da na nesreći naroda ućare po neki politički poen, danas se upisuju na stranice srama srpske istorije, jer ispostavlja se da su neki pojedinci na ovdašnjoj političkoj sceni i mediji koji ih opslužuju toliko zaraženi autošovinizmom i mržnjom prema predsedniku Aleksandru Vučiću da su spremni da u divljačkom napadu Aljbina Kurtija na naš narod na Kosovu i Metohiji stanu na stranu Kurtija, a protiv sopstvene države i predsednika, kaže Petković.

On je ukazao da su to isti oni koji su se sakrivali pod jorgan i tokom martovskog pogroma 2004. i prilikom jednostranog proglašenja nezavisnosti naše južne pokrajine, a sada se junače i žele da ratuju sa NATO paktom, ali tuđom krvlju i životima. 

"Svaki pokušaj političke zloupotrebe današnjih događaja na Kosovu i Metohiji, sve što nije jasna i nedvosmisleslena podrška Srbima na severu pokrajine i poziv na jedinstvo i miran otpor, jeste delikt protiv Srbije, našeg naroda i srpskih državnih i nacionalnih interesa", navodi Petković..    

Jasno je da Kurtijevi pokušaji da izazove novi rat u Srbiji eskaliraju iz dana u dan, i jedini način da srpski narod, kako na Kosovu i Metohiji, a tako i u ostatku zemlje, bude pošteđen novih stradanja jeste odlučna borba za mir, jer sukob u koji Kurti pokušava da nas uvuče ne bi bio samo sukob sa Kurtijevom bandom. 

On kaže da svako ko u ovoj situaciji zbog političke dobiti gazi preko srpskog naroda i države Srbije ne zaslužuje da se uopšte bavi politikom.

"Kurti po svaku cenu želi rat, i naša država, iako su za sve nas bolna hapšenja i maltretiranje naših sunarodnika na severu Kosova i Metohije, neće dozvoli da bude isprovocirana od strane jednog iskompleksiranog i poremećenog šoviniste u Prištini i njegovih inostranih suflera", zaključuje Petković u saopštenju..

Izvor: TV Most, Saopštenje

Petar Petković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva