:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2023   19:29

0

126

Petković: Puštanje Srbina iz Zvečana na slobodu je pobeda pravde

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas povodom puštanja na slobodu Srbina Radoša Petrovića koji je prvi uhapšen u Zvečanu da je pobedila pravda i poručio da svih osmoro Srba koji su uhapšeni moraju biti oslobođeni.

''Pravda je pobedila, Radoš Petrović je pušten na slobodu! Zašto je bio utamničen 26 dana, kad svi znaju da nije bio kriv o čemu postoje i dokazi?  Osmoro Srba je uhapšeno na pravdi Boga i svi moraju da budu oslobođeni! Borićemo se za sve njih dok ne budu opet sa svojim porodicama!'', napisao je Petković na svom nalogu na Tviteru.

Srbin sa severa Kosova i Metohije, Radoš Petrović koji je prvi uhapšen 29. maja u Zvečanu, ranije danas je uz položeno jemstvo pušten na slobodu.

Od trenutka njegovog privođenja, evidentni su bili dokazi da je Radoš priveden dok je mirno protestovao, bez ikakve krivice što su za njega i Dušana Obrenovića potvrdili i međunarodni predstavnici, među kojima i Euleks. 

Zajedno sa Radošem tog dana je priveden i Dušan Obrenović za identično delo, te je i za njega podnet zahtev za puštanje uz kauciju.

Izvor: TV Most, T a n j u g; Foto: Kancelarija za KiM

KiMPetkovićRadoš Petrović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva