:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Septembar 27, 2023   17:56

0

232

Petković: Svečlja, prestani sa lažima!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, saopštio je danas da ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja nastavlja sa lažima kojima optužuje Beograd za navodnu umešanost u događaje u selu Banjska .

"Kurtijev ekstremista Dželjalj Svečlja nastavio je danas sa gnusnim lažima sa kojima ne prestaje od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj, a sve sa namerom da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja, koja je svojom antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti. 

Naime, laž je da je papir koji je Svečlja danas objavio nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske. To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove “lista pakovanja”. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva", navodi Petković u saopštenju.

On dodaje da je isto tako Svečlja lagao za preminulog Srbina u Novom Pazaru, lagao je da je Milan Radoičić smešten na VMA, lagao je da je u Banjskoj zaplenio navodno vozilo Žandarmerije, a reč je o vozilu za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze ni sa srpskom Vojskom ni policijom. 

"Ni tu mu nije bilo dosta pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina.

Zato Svečlja, prestani sa lažima!", poručuje direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Petar PetkovićDželjalj Svečlja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva