:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt Plus

clock

Decembar 24, 2018   12:26

0

242

Počelo potpisivanje peticije o "ujedinjenju" Mitrovice

U južnoj Mitrovici danas je na predlog gradonačelnika te opštine Agima Bahtirija, počelo potpisivanje peticije za "ujedinjenje" tog i severnog dela grada. Na sednici Skupštine opštine južna Mitrovica održanoj danas, odbornici su još jednom prihvatili Bahtirijev predlog i ova inicijativa prosleđena je direktno Vladi Kosova.

Bahtiri je na sednici kao skandaloznu ocenio odluku kosovskog Ministarstva administracije lokalne samouprave (MALS)  koje je ranije poništilo zahtev o "ujedinjenju" Mitrovice, uz obrazloženje da  nije legitiman.

On je ujedno pozvao MALS da ovakvu svoju odluku preispita. 

“Podneli smo zahtev kosovskoj Vladi i to je veoma legitimno i pozivam Ministarstvo da ponovo razmotri odluku i ne ostavi nas na kraju puta “, rekao je on.

Bahtiri je rekao da je uveren  “milion posto da će njegov zahtev proći ”, te dodao da  ovu inicijativu podržavaju Kadri Veseli, Daut Haradinaj, Agim Veliu, Fatmir Limaj i drugi. 

Potpisivanje peticije organizovano je na nekoliko lokacija u gradu, a jedna od njih je ispred SO južna Mitrovica. 

Bahtiri je u petak najavio da će zajedno sa građanima opštine  južna Mitrovica pokrenuti potpisivanje peticije za "ujedinjenje" Mitrovice, te da se nada da će tu peticiju potpisati i Srbi iz severnog dela grada. 

Bahtiri je na konferenciji za novinare u petak rekao da je odluka o pokretanju peticije doneta nakon što je Ministarstvo administracije i lokalne uprave poništilo njihov zahtev o "ujedinjenju", odnosno poništenju Zakona o podeli Mitrovice sa, kako je rekao, obrazloženjem da on nije legitiman. 

"(Ramuš) Haradinaj je moj prijatelj i ako je on rekao da nemamo pravo da se obratimo kosovskim institucijama sa ovakvim zahtevom, onda je to u redu. Mi imamo pravo da na opštinskim organima pokrenemo svaku inicijativu kojom ćemo doći do ispunjenja našeg zahteva. Mi imamo pravo da peticiju dostavimo skupštini i videćete da će ona biti usvojena", rekao je Bahtiri.    

Peticija ima za cilj ukidanje odluke iz 2007. godine o podeli Mitrovice na severni i južni deo grada. 

Izvor: Radio Kontakt Plus

Agim BahtiriPeticija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva