:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Mart 31, 2019   16:35

0

200

Policija svim sredstvima protiv bahatih vozača

Od 1. do 7. aprila, policija će sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja. Biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja vozila.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će naredne nedelje sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila, saopštio je MUP.

Akcija će početi sutra na svim važnim putnim pravcima u 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Policajci će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće testiran na alkohol.

Takođe, u sredu 3. aprila, realizovaće se celodnevna akcija "Speed Marathon", koja se sprovodi na svim evropskim putevima, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima biti neprekidno merena brzina u trajanju od 24 časa.

Ministarstvo napominje da se neprilagođena brzina javlja kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda u kojima ima poginulih.

Izvor: RTS

saobraćajna policijakontrole
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva