:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

April 14, 2020   17:18

0

162

Poljoprivrednici u problemu zbog novih mera ograničenog kretanja

Za fudbalsku utakmicu je određeno da se igra 90 minuta, a ja ću da pružim ruku svakom poljoprivredniku koji za to vreme uspe dnevno da obradi 10 ari zemlje, komentariše za Kosovo Onlajn nove mere ograničenog kretanja koje su uvele privremene institucije u Prištini malinar iz Štrpca Radovan Nikolčević.

Na Kosovu nove mere zabrane kretanja zbog širenja koronavirusa na snagu stupaju sutra izjutra u 6 časova. Ta mera će najviše pogoditi poljoprivredne prizvođače i gazdinstva.

Štrpčanin Radovan Nikolčević kada je čuo za nove mere ograničenog kretanja krenuo je na imanje da obavi neophodne agrotehničke mere kako bi zaštitio koren maline.

„Ako sada ne odradimo ono što je potrebno, malinu će prekriti korov. Prošle godine štetu je naneo grad i ako sada ne budemo u mogućnosti da zaštitimo koren, neće biti prihoda. Mi od toga živimo, da zaradimo neki dinar“, rekao je Nikolčević.

Taj poljoprivrednik očekuje da će se odluka promeniti i da će poljoprivredni proizvođači da budu izuzeti od novih mera ograničenog kretanja na 90 minuta dnevno.

„Nadam se da će se doneti odluka u korist poljoprivrednika, barem pola dana da budemo na njivi. Neka izvoli svako i pokuša za 90 minuta da obradi malinjak i to 14 ari kao što ja obrađujem. Ako uspe u tome, pružam mu ruku“, naglasio je Nikolčević.

Štrpce je poznato po turizmu, Ski-centru Brezovica i proizvodnji šarskog sira. Poslednjih nekolko godina stanovništvo te opštine sa velikim uspehom uzgaja maline.

Izvor: Kosovo online

KiMpoljoprivrednici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva