:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Septembar 27, 2019   13:51

0

189

Popović: Kompromis tražiti u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244

Kompromis u rešavanju pitanja Kosova neophodno je tražiti u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ocenili su predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović i sekretar Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrej Turčak.

U saopštenju se dodaje da su Popović i Turčak potvrdili visok nivo međupartijske saradnje Srpske narodne partije i Jedinstvene Rusije.

"Srbija i Rusija ostvaruju visok nivo međudržavne saradnje, a posebno u oblasti inovacija i digitalne ekonomije", dodaje se u saopštenju SNP, čiji je predsednik Popović i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Popović je zahvalio Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci koju ta zemlja pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova.

Sastanku su prisustvovali i zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije i zamenik predsednika Odbora za spoljnu politiku Saveta Federacije Rusije Andrej Klimov, član Višeg saveta Jedinstvene Rusije Vladimir Pligon, kao i Jovan Palalić, generalni sekretar Srpske narodne partije i poslanik u Skupštini Srbije.

Izvor: FoNet

PopovićTurčakJedinstvena RusijaKiMRezolucija 1244
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva