:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2022   18:07

0

130

Popović s ambasadorom Žiofreom o pravosuđu, Poglavlju 23

Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je sa ambasadorom i šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom o realizaciji aktivnosti iz Revidiranog akcionog plana za Poglavlje 23, a posebno o radu na setu pravosudnih zakona koje je potrebno doneti radi usklađivanja sa nedavno usvojenim promenama Ustava.

Popović je zahvalila Evropskoj uniji na podršci koju godinama unazad pruža Ministarstvu pravde u pogledu jačanja kapaciteta ne samo Ministarstva, već i svih institucija nadležnih za sprovođenje aktivnosti iz ovog akcionog plana.

Tema sastanka bilo je i unapređenje saradnje posredstvom buduće projektne podrške.

Ambasador Žiofre je čestitao Srbiji na ustavnim reformama i izrazio nadu za dalom pravovremenom i efikasnom primenom i usklađivanjem relevantnog zakonodavstva, u bliskoj saradnji sa Venecijanskom komisijom i inkluzivnim procesom konsultacija sa zainteresovanim stranama.

Ambasador je ponovio da pored reformi pravosuđa Evropska unija podstiče Srbiju da ubrza reforme u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je dodao da su vladavina prava i nezavisnost sudstva izuzetno važni za Srbiju i njen proces pristupanja i ponovio da će EU nastaviti da pruža podršku na tom putu.

Izvor: T a n j u g

Maja PopovićŽiofrepravosuđePoglavlje 23
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva