:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Maj 29, 2019   16:35

0

186

Popović sa generalnim direktorom za evropske poslove i delegacijom Norveške

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je generalnog direktora za evropske poslove Neilsa Engelsona, službenika spoljnih poslova Norveške Dženi Stenberg Sorvol i ambasadora Norveške na Kosovu Per Stranda sa kojima je razgovarao o političko bezbednosnoj situaciji i razvojnim projektima u opštini Gračanica.

Engelson boravi u poseti Kosovu i u razgovoru sa predsednikom opštine Gračanica želeo je da se upozna sa životom srpskog stanovništva na Kosovu i izazovima sa kojima se suočavaju.

Popović je u razgovoru sa gostima iz Norveške ukazao da je bezbednosna situacija na Kosovu promenljiva  i izneo svoju zabrinutost zbog jednostranih odluka prištinskih intitucija. Predsednik opštine je kazao da je neophodno stalno nadograđivati komšijske odnose i raditi na unapređivanju zajedničkog života svih zajednica.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je  generalnog direktora za evropske poslove Neilsa Engelsona, upoznao sa razvojnim projektima u opštini i napomenuo da je Urbanizacija Gračanice prioritet lokalne samouprave u Gračanici.

Generalni direktor za evropske poslove Neils Engelson kazao je da je pozitivno iznenađen razvojnim putem opštine Gračanica i naglasio da je razgovor sa predsednikom opštine Gračanica protekao u konstruktivnoj atmosferi.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaPopovićNorveška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva