:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2021   16:41

0

115

Popović: Venecijanska komisija pozdravila usvajanje preporuka

Ministarka pravde Maja Popović je, povodom najnovijeg urgentnog mišljenja Venecijanske komisije, navela da to savetodavno telo Saveta Evrope konstatuje da je Srbija usvojila većinu ključnih preporuka iz njenog oktobarskog mišljenja, a naročito preporuke u vezi sa sastavom Visokog saveta sudstva, što oni posebno pozdravljaju.

Takođe, većina drugih preporuka, koje nisu ključne, su usvojene, ukazala je ministarka i dodala da, međutim, čak i za one koje nisu, Venecijanska komisija ocenjuje da postoji prostor u zakonima koji će biti doneti da i one budu do kraja implementirane, dodaje se u saopštenju Ministarstva pravde.

"Komisija očekuje da će proces do kraja biti transparentan i inkluzivan, kao što je i bio do sada, i ukazuje na važnost informisanja građana, u čemu će ključnu ulogu imati javni i privatni mediji. Ovakvim urgentnim mišljenjem Venecijanska komisija otklanja svaku eventualnu sumnju, ako je ona uopšte i postojala, da je Republika Srbija dobila pozitivno mišljenje još u oktobru mesecu", navela je ministarka Popović.

Izvor: Танјуг

Maja PopovićVenecijanska komisija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva