:

:

TV Most

clock

Februar 25, 2019   14:05

0

206

Poruke iz zatvora, "Komandant Sokoli" preti Gruevskom

Sami Ukšini, jedan od portparola bivše Oslobodilačke nacionalne armije, zapretio je nekadašnjem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom da će "platiti" za događaje u Kumanovu pre tri godine, kada je poginulo osam policajaca i 14 pripadnika grupe u kojoj se nalazio i Ukšini.

"Prvo želim da stavim na znanje da mi nismo kukavice... Gruevski je sa saradnicima likvidirao četiri pripadnika naše grupe i zbog toga će platiti - danas ili za 100 godina", napisao je na Fejsbuku Ukšini, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog učešća u pucnjavi u Kumanovu.

Ukšinijeva poruka usledila je posle tuče u skopskom zatvoru Šuto Orizari, u kojoj su pripadnici "Kumanovske grupe" napali bivše makedonske ministre Mileta Janakijevskog i Spiru Ristovskog, koji su u pritvoru zbog organizovanja nereda u Sobranju 2017. godine.

Sami Ukšini bio je jedan od lokalnih komandanata Oslobodilačke nacionalne armije tokom sukoba u Makedoniji 2001. godine. Tvrdio je i da je bio pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova dve godine ranije, ali su vlasti u Prištini za njim raspisale poternicu jer je falsifikovao dokumente kako bi dobio boračku penziju.

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski nalazi se u Mađarskoj, gde je pobegao nekoliko dana pre nego što je trebao da se javi na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora zbog malverzacija prilikom kupovine 600.000 evra vrednog "mercedesa" za potrebe vlade.

Izvor: RTS, PLUSINFO

UškiriGruevskiMakedonijaONA
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva