Poslanici o pretnjama Vučiću, perspektivi Blakana, migrantima

:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2019   12:44

0

50

Poslanici o pretnjama Vučiću, perspektivi Blakana, migrantima

Postavljanjem poslaničkih pitanja, nastavljena je sednica Skupštine Srbije. Poslanici su postavljali pitanja o pretnjama Vučiću, perspektivi Blakana, gardistima, migrantima.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević je u parlamentu apelovao na pravosudne organe da kao najozbiljnije pretnje shvate iscrtavanje meta na liku predsednika Srbije na naslovnicama pojedinih medija i da reaguju na njih.

"Da li sloboda medija podrazumeva da iz dana u dan gledamo nove naslovne stranu sa istom porukom – metom nacrtanom na predsedniku, da li je to sloboda medija ili medijski linč", uputio je poslaničko pitanje ministru kulture i informisanja, Milićević.

On je takođe upitao da li neko na taj način otvoreno priželjkuje likvidaciju predsednika i da li je to jedino što deo opzcije ima tako hrabro da ponudi.

Smatra da su pitanje za ministra, koja bi on trebalo da prenese udruženjima novinara, to što se u poslednje vreme mogu čuti pretnje hapšenjem i gašenjem određeniih medija, "što nije politika već linč, poziv na nasilje koje ne sme da postane norma društvenog ponašanja".

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj govorio je o stavovima francuskog predsedika po pitanju budućnosti EU i perspektivi za zemlje Zapadnog Balkana, koja kako je rekao više ne postoji.

"Sad se nudi mali šengen, sada naš san da ćemo biti član EU zbog čega smo uradili mnogo na štetu Srbije od saradnje sa Hagom do prihvatanja 'rešenja" za KIM videli da je to pitanje zatvoreno', rekao je Šešelj i dodao da SRS smatra da je sada pravo vreme da i Skupština i Vlada Srbije razmišljaju o alternativama.

Poslanik Đorđe Vukadinović želeo je da zna koliko u Srbiji ima migranata, koji je odnos između onih regiostrovanih i neregistrovanih i koja je njihova polna struktura.

Poslanik SNS-a Marko Parezanović podsetio je na nerazjašnjeno ubistva dvojice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u Topčideru.

Nakon završenih poslaničkih pitanja, parlament je nastavio raspravu a amandmanima o Predlogu zakona o izmenama Zakona o zaposlenima u javnim službama i Predlogu zakona o agenciskom zapošljavanju.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva