:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Oktobar 25, 2021   9:00

0

218

"Postoji samo ono što je zapisano"

Nedavno je iz štampe izašla monografija „Opšta bolnica Pasjane na Kosovu i Metohiji“ koju je napisao primarijus doktor Slavko Krstić. Ova knjiga beleži najznačajnije informacije o događajima i ljudima u toj medicinskoj ustanovi u čijem se sastavu nalazi i ginekološko-akušersko odeljenje u kojem je za šest i po godina od osnivanja rođeno više od 630 beba. 

Pored toga, knjiga sadrži i opis sela Pasjane u čiju crkvu doktor Slavko redovno odlazi svake nedelje, kad god je tu.

“I sam sam se sebi čudio. Radio sam u bolnici u Leskovcu skoro 40 godina i nisam ništa napisao o tome, a ovde me je tako privuklo da zajedno ostavimo nekakvog traga”, veli doktor Krstić.

Davno je zaslužio penziju, ali je, kao dokazani stručnjak i humanista, priskočio u pomoć kolegama iz  Zdravstvenog centra Gnjilane kada je otvoreno porodilište sredinom januara 2015.godine.

“Trudim se da maksimalno pomognem, koliko god mogu, kao da sam početnik u poslu. Bez obzira na sve, pružam dobre usluge u svakom pogledu i dobro se i osećam zbog toga”, kaže on. 

Slavku se dečji san ostvario. Postao je doktor, iako su u porodici želeli da uči građevinu.

“Svoj poziv sam odabrao još u predškolskom dobu kada me je majka prvi put odvela kod lekara i kada sam ugledao beli mantil. On je za mene bio idol i stalno sam težio ka tom cilju”, seća se doktor Krstić.

Monografija je ilustrovana fotografijama kolega i same bolnice u Pasjanu i pisana pitko tako da je mogu čitati svi - i oni koji nisu završili medicinu. Po rečima samog autora,  knjiga je važna jer sve što je zapisano postoji, što nije zapisano, ni ne postoji.

Izvor: RTV Puls

KiMDr Slavko Krstićbolnica u Pasjanu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva