:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2021   13:37

0

150

Predsednik Popović obišao Socijalno preduzeće i korisnicima uručio pomoć

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas Socijalno preduzeće u naselju Padalište, gde je osobama sa invaliditetom, koje tu provode svoje vreme, uručio prehrambene i higijenske pakete.

Tom prilikom, Popović je istakao da će Opština Gračanica nastaviti da radi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom.

„Opština Gračanica vodi brigu o najosetljivijim kategorijama, pronalazimo načine da što više pomognemo deci sa inaliditetom, ovo je za nas obaveza i često puta apelujem na sva odeljenja u Opštini  Gračanica da povedu računa o ovoj deci i da u skladu sa mogućnostima odradimo akcije koje idu u prilog da imaju što normalnije uslove za njihovo odrastanje. Danas smo njima i njihovim porodicama doneli i pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih paketa, ono što posebno raduje da ćemo u naredne dve nedelje organizovati ekskurziju deca će imati priliku da posete  manastire širom Kosova i Metohije. Razgovarali smo da u nekom skorijem periodu organizujemo i izložbu slika jer ova deca ovde i stvaraju predivne slike. Ono što je najbitnije jeste da ljudi koji rade u Socijalnom inkubatoru vode računa o njima na jedan pravi način a Opština će uvek biti tu da svima njima pomogne“, kazao je Popović.

Socijalno preduzeće u Gračanici nastalo je kroz projekat Evropske unije u saradnji sa Opštinom Gračanica sa ciljem osnaživanja ranjivih grupa i osoba sa invaliditetom.

U njemu svoje vreme provode i različite aktivnosti realizuju osobe sa invaliditetom i štićenici kuće za omladinu – mladi bez roditeljskog staranja.

Pedstavnik organizacije Socijalni inkubator Aleksandra Perić ističe da im je cilj socijalizacija dece sa invaliditetom.

„Imao ovde mešovite grupe, okupljamo osobe sa invaliditetom i marginalizovane grupe, omladinaca ima nešto više od 30, cilj nam je da ih izvedemo iz kuća i socijalizujemo. Imamo različite aktivnosti kojima se oni bave, sve zavisi od njihove volje i želje za radom. Mi smo tu da im pružimo mogućnost da budu korisni pre svega sebi“, rekao je Perić.

Opština Gračanica je formirala skupštinski Odbor za osobe sa invaliditetom na čijim se sastancima razmatra  kako i na koji način dodatno pomoći najosetljivijoj grupi naših građana. Na jednom od sastanaka dogovoreno je i formiranje kancelarije, gde bi se uposlilo nekoliko osoba sa invaliditetom kako bi im se omogućili i pružili bolji uslovi za život.

„Mi ovde stvaramo i radimo, imamo mašine za izradu slika, duboreza, cnc mašine, kao i mašine za štampanje, zbog pandemije jednom nedeljno imamo radionicu gde slikamo i crtamo, dok je pre korone to bilo mnogo drugačije radionice su bile češće. Za mene ovaj boravak ovde znači mnogo, drugi mogu da vide da i mi postojimo, da radmo i stvaramo“, kazao je korisnik Socijalnog preduzeća Stefan Petrović.

Predsednik opštine Srđan Popović je Socijalno preduzeće posetio u pratnji direktora za Ekonomski razvoj i integracije Nebojše Milovanovića i direktora za Zdravstvo Aleksandra Popovića.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica

KiMGračanicaSocijalno preduzećePopovićpomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva