:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 10, 2019   21:49

0

213

Predstava iz Prištine otvorila BG Praj pozorišni festival

Predstava "55 Shades of Gay" iz Prištine, autora Jetona Neziraja u režiji Blerte Neziraj otvorila je večeras u Centru za kulturnu dekontaminaciju prvi Beogradski Prajd Pozorišni Festival.

U formi burleske, ovaj pozorišni komad pokušava da približi kompleksnost i višestrukost današnjice LGBTIQ+života. Predstava tematizuje pitanja tolerancije, aktivizma, borbe za ljudska prava i homofobije.

Drugog dana festivala, 13. septembra, na sceni Raša Plaović nacionalnog teatra od 20 sati, biće izvedena predstava ''''Gypsy Queen''''.

Predstava dolazi iz Mančestera, autor je Rob Vard, a režiju potpisuje Adam Zejn. ''''Gypsy Queen'''' je priča o dva boksera koji otkrivaju da je suočavanje sa sopstvenim identitetom mnogo veća borba od one u ringu.

Bavi se homofobijom u sportu i pokušava da i u tom segmentu ukaže na postojanje potrebe za inkluzijom i većom vidljivošću.

Predstava o odnosu društva prema istopolnom roditeljstvu i duboko ukorenjenim predrasudama sa kojima se pripadnic LGBTIQ+ zajednice i dalje bore, "The Baby Monitor" autora Dejvida Stalingsa, a u režiji Antonija Minina zatvoriće 14. septembra na sceni Raša Plaović NP sati ovogodišnji Hartefaktov Beogradski Prajd Pozorišni Festival.

Izvor: Танјуг

kulturapozorište
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva