:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 09, 2019   15:16

0

637

Predstavnici Fondacije "Privrednik" i Kancelarije za KiM u poseti Rektoratu PU

Na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju  Fondacija ” Privrednik” iz Novog Sada od 2017. godine stipendira nadarene studente Prištinskog univerziteta. Danas su predstavnici Fondacije i zamenik direktora Kancelarije za KiM,  Damjan Jović, posetili Rektorat i razgovarali sa dekanima i studentima koji primaju stipendije.

Mila Milenković je student master studija na Prirodno-matematičkom fakultetu Prištinskog univerziteta. Zahvaljujući tome što je pitomac Fondacije “Privrednik” , Mili je školovanje, kako kaže, mnogo lakše.

“Ja primam stipendiju već dve godine i mnogo mi znači, jer mi omogućava dalji razvoj i napredak i svakako pokazuje da neko naš trud i zalaganje ume da ceni i podržava”, kaže Mila Milenković za TV Most.


Fondacija “Privrednik”, na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, od 2017. godine stipendira nadarene studente Prištinskog univerziteta. Ove godine odobreno je 20 stipendija u iznosu od po 10.500 dinara na mesečnom nivou.

“Ja sam danas rekao studentima da im stoje na raspolaganju i drugi oblici pomoći koje može obezbediti Fondacija, kao što je jednokratna pomoć u porodici, u slučaju nepredviđenih okolnosti, ali i za njihovo stručno usavršavanje, naučni rad na nivou studentskih mogućnosti, da učestvuju sa svojim radovima i iskažu svoj talenat na studentskim sesijama u zemlji i inostranstvu. Svaki njihov pokušaj biće podržan sa naše strane”, istakao je Jovo Radić, upravitelj Fondacije “Privrednik”.

“Aktivnost Fondacije “Privrednik” je poruka solidarnosti sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, ali je to i poruka da želimo da stvorimo društvo jednakih mogućnosti za sve mlade ljude koji su vredni, željni znanja, koji žele da se bore za bolju budućnost, kako svoju, tako i svojih porodica, ali i svog naroda i svoje države”, rekao je Damjan Jović, zamenik direktora Kancelarije za KiM.
Prištinski univerzitet je poznat po tome što školuje izuzetne kadrove , tako da će ove stipendije biti podsticaj talentovanim studentima za dalji uspeh.

“Fondacija ima svoje príncipe po kojima funkcioniše i prvi put se 2017. godine Fondacija zainteresovala za rad našeg univerziteta i za rad mladih ljudi , koji na ovim prostorima obezbeđuju sebi budućnost i život”, naveo je Zdravko Vitošević, rektor Prištinskog univerziteta.


Prištinski univerzitet će nastaviti i dalje uspešnu saradnju sa Fondacijom, koja će, pored stipendiranja, i na druge načine pomagati studente sa Kosova i Metohije.

Izvor: TV Most

Prištinski univerzitetFondacija "Privrednik"Damjan JovićKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva