:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2023   22:18

0

140

Predstavnik OEBS za istočnu Evropu osudio nasilje na severu KiM

Specijalni predstavnik parlamentarne skupštine OEBS-a za istočnu Evropu Mihael Link danas je najoštrije osudio nasilje ''primenjeno nad građanima, medijima, organima za sprovođenje zakona i pripadnicima KFOR-a''.

U saopštenju OEBS-a se dodaje da predstavnik Link pomno prati situaciju.

''Pre dva meseca sam pozdravio napredak koji je postignut na sastanku na visokom nivou u Ohridu u razgovorima Beograda i Prištine o dobrosusedskim odnosima, ali nažalost, ovih dana smo mogli da vidimo nemile scene na ulicama severa Kosova. Osnovno pravo na protest treba da se sprovodi mirno i bez upotrebe nasilja protiv organa za sprovođenje zakona, koji zauzvrat ne bi trebalo da koriste prekomernu silu. Mediji moraju biti u mogućnosti da nesmetano izveštavaju'', rekao je Link.

On je pozvao sve aktere da rade na deeskalaciji, dodajući ''da je bilo dovoljno nasilja''.

''Dogovoreni nemačko-francuski plan i aneks dogovoren u Ohridu trebalo bi da dobiju svoju konačnu finu melodiju na pregovaračkom stolu uz pomoć EU'', rekao je on.

U saopštenju se dodaje da OEBS i njegova Parlamentarna skupština podržavaju napore regiona Zapadnog Balkana u ostvarivanju napretka u reformama i demokratizaciji.

Izvor: T a n j u g; Foto: TV Most

KiMOEBSMihael Link
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva