:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 26, 2023   18:28

0

92

Premijerka Brnabić razgovarala sa sa šefom Misije OEBS Bratuom

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas u Vladi Srbije sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Janom Bratuom, s kojim je razgovarala o donošenju medijske strategije.

Brnabić je zahvalila Bratuu na dugogodišnjoj podršci OEBS-a i razgovorima o donošenju medijske strategije. 

Prema njenim rečima, bilo joj je važno da se sastanu pre početka javne rasprave o medijskim zakonima - Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Radna grupa za Predlog zakona o javnom informisanju i medijima i ekspertska radna grupa za zakon o elektornskim medijima u potpunosti su završile svoj posao na izradi predloga ovih važnih medijskih zakona.

Kako je premijerka navela, planirano je da se javna rasprava održi narednog meseca, u trajanju od nekoliko nedelja. Istakla je da je pre početka rasprave želela da razgovara sa ambasadorom Bratuom o finalnim nacrtima zakona.

Bratu je rekao da je donošenje Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima korak u pravom smeru i da OEBS u potpunosti podržava jačanje nezavisnoti medija kroz donošenje kvalitetnih zakona.

Brnabić je napomenula da se na izradi ovih nacrta zakona radilo dugo i posvećeno, kao i da se o njima razgovaralo u okviru dijaloga o medijskoj strategiji, u kojoj su učestvovala i novinarska udruženja, nevladine organizacije kao i predstavnici civilnog društva. 

Navela je da će javna rasprava o ovim nacrtima zakona koja nas očekuje biti široka i sveobuhvatna, kao i da se neće održavati samo u Beogradu, već i u drugim gradovima u Srbiji. 

Dodala je da će nacrti zakona biti dostupni celokupnoj javnosti i u elektronskom formatu, te da će svi zainteresovani moći da se na vreme upoznaju sa njima i daju svoje komentare.

Bratu je pozdravio ovakav pristup Vlade Srbije i izrazio zadovoljstvo što su nacrti medijskih zakona sve bliži parlamentu, dodajući da će Misija OEBS-a u potpunosti pratiti nastavak procesa i da će pomoći na svaki mogući način. 

Sastanku je prisustvovao i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Izvor: T a n j u g

Jan BratuAna BrnabićOEBS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva