:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2021   9:46

0

37

Preminuo glumac Nenad Nenadović

Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Nenad Nenadović preminuo u 57. godini, potvrđeno je Tanjugu. Ostaće upamćen po ulogama u filmu „Boško Buha“, serijama „Vaga za tačno merenje“, „Priče iz majstorske radionice“, „Bela lađa“.

Prema pisanju domaćih medija, Nenad Nenadović primljen je pre nekoliko dana u bolnicu zbog komplikacija izazvanih kovidom 19. 

Srpski umetnik Nenad Nenadović rođen je u Beogradu 20. oktobra 1964. godine. 

Sa glumačkim pozivom susreo se još kao dečak kada je zaigrao u “Vagi za tačno merenje”. Usledile su uloge u seriji “Povratak otpisanih”filmu “Boško Buha”. Pamte se njegove uloge u serijama “Priče iz majstorske radionice” i “Bela lađa.

Voleo je rad i na televiziji pa je rado bio član ekipe “Zooteke, emisije “Pet-šou”,Fazoni i fore”.

Po završetku Akademije postao je stalni član ansambla pozorišta „Boško Buha“ kome je ostao veran do kraja. Beležio je rekorde po broju odigranih predstava, a od deteta glumca je postao pedagog dece glumaca.

„Po profesiji sam jedinac, ali nisam rastao kao klasičan jedinac, jer je u našoj kući stalno bilo još nekoga – svako ko je dolazio u Beograd da studira bio je kod nas, pa je odatle išao dalje. Tako sam naučio da delim i navikao da se stalno s nekim družim. Bio sam jako nemirno dete, na samoj granici pristojnosti“, naveo je glumac u objavi na sajtu pozorišta.

Dobitnik je više priznanja, ali je posebno izdvajao tri „Buhine“ nagrade za predstave “Tri musketara i “Princ – arkadna avantura

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu. 

Oproštaj od Nenadovića: Večnost je tvoja, ti si naš zauvek

Dramski umetnici su u velikom šoku nakon smrti svog kolege glumca Nenada Nenadovića (1964 - 2021), koji je preminuo od posledica korona virusa, i opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

Glumica Milica Milša, koja je sa Nenadom igrala u telenoveli “Igra sudbine” na TV Prva, gde je on tumačio lik Brunera, napisala je na svom Instagram profilu:

“Nešo, dragi moj prijatelju, kako bez tvog osmeha? Kako bez tebe? Sad znam kako duša boli...Uvek ću se sećati snimanja naših scena Brunera i Ade i radosti koju si širio oko sebe. Omiljen si bio i bićeš. Večnost je tvoja, a ti si naš zauvek. Volim te, dragi moj druže”, napisala je glumica.

Milša je još za medije rekla da će za nju Nenad uvek ostati onaj mlad momak sa neodoljivim osmehom, kao i da je na snimanju aktuelne serije sa njim bilo divno raditi.

Od redovnog člana pozorišta “Boško Buha” oprostila se i glumica Iva Štrljić.

“Neša, uvek nasmejan i dobronameran. Predivan čovek i kolega. Ogromno nedostajanje”, bile su njene reči na Fejsbuku.

Nenadova koleginica Biljana Mihajlović iz drugog pozorišta za decu - “Pinokio” obratila se kratko - „Sa anđelima, druže moj“.

Voditelj, glumac, zabavljač za decu Predrag Vuković - Peđolino napisao je: „Zbogom, Nešo. Mnogo toga dobrog si uradio. Moja porodica i ja smo te mnogo voleli“.

Izvor: T a n j u g, RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?