:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2021   9:46

0

90

Preminuo glumac Nenad Nenadović

Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Nenad Nenadović preminuo u 57. godini, potvrđeno je Tanjugu. Ostaće upamćen po ulogama u filmu „Boško Buha“, serijama „Vaga za tačno merenje“, „Priče iz majstorske radionice“, „Bela lađa“.

Prema pisanju domaćih medija, Nenad Nenadović primljen je pre nekoliko dana u bolnicu zbog komplikacija izazvanih kovidom 19. 

Srpski umetnik Nenad Nenadović rođen je u Beogradu 20. oktobra 1964. godine. 

Sa glumačkim pozivom susreo se još kao dečak kada je zaigrao u “Vagi za tačno merenje”. Usledile su uloge u seriji “Povratak otpisanih”filmu “Boško Buha”. Pamte se njegove uloge u serijama “Priče iz majstorske radionice” i “Bela lađa.

Voleo je rad i na televiziji pa je rado bio član ekipe “Zooteke, emisije “Pet-šou”,Fazoni i fore”.

Po završetku Akademije postao je stalni član ansambla pozorišta „Boško Buha“ kome je ostao veran do kraja. Beležio je rekorde po broju odigranih predstava, a od deteta glumca je postao pedagog dece glumaca.

„Po profesiji sam jedinac, ali nisam rastao kao klasičan jedinac, jer je u našoj kući stalno bilo još nekoga – svako ko je dolazio u Beograd da studira bio je kod nas, pa je odatle išao dalje. Tako sam naučio da delim i navikao da se stalno s nekim družim. Bio sam jako nemirno dete, na samoj granici pristojnosti“, naveo je glumac u objavi na sajtu pozorišta.

Dobitnik je više priznanja, ali je posebno izdvajao tri „Buhine“ nagrade za predstave “Tri musketara i “Princ – arkadna avantura

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu. 

Oproštaj od Nenadovića: Večnost je tvoja, ti si naš zauvek

Dramski umetnici su u velikom šoku nakon smrti svog kolege glumca Nenada Nenadovića (1964 - 2021), koji je preminuo od posledica korona virusa, i opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

Glumica Milica Milša, koja je sa Nenadom igrala u telenoveli “Igra sudbine” na TV Prva, gde je on tumačio lik Brunera, napisala je na svom Instagram profilu:

“Nešo, dragi moj prijatelju, kako bez tvog osmeha? Kako bez tebe? Sad znam kako duša boli...Uvek ću se sećati snimanja naših scena Brunera i Ade i radosti koju si širio oko sebe. Omiljen si bio i bićeš. Večnost je tvoja, a ti si naš zauvek. Volim te, dragi moj druže”, napisala je glumica.

Milša je još za medije rekla da će za nju Nenad uvek ostati onaj mlad momak sa neodoljivim osmehom, kao i da je na snimanju aktuelne serije sa njim bilo divno raditi.

Od redovnog člana pozorišta “Boško Buha” oprostila se i glumica Iva Štrljić.

“Neša, uvek nasmejan i dobronameran. Predivan čovek i kolega. Ogromno nedostajanje”, bile su njene reči na Fejsbuku.

Nenadova koleginica Biljana Mihajlović iz drugog pozorišta za decu - “Pinokio” obratila se kratko - „Sa anđelima, druže moj“.

Voditelj, glumac, zabavljač za decu Predrag Vuković - Peđolino napisao je: „Zbogom, Nešo. Mnogo toga dobrog si uradio. Moja porodica i ja smo te mnogo voleli“.

Izvor: T a n j u g, RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva