:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

April 20, 2019   20:10

0

244

Proslavljeni srpski odbojkaš Vanja Grbić u Gračanici

U organizaciji Odbojkaškog kluba “Vidovdan” iz Gračanice, naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić sa saradnicima, izveo je danas pokazni trening za članove četiri ženska odbojkaška kluba iz srpskih sredina u sportskoj hali u Lapljem Selu.

“Ja sam učio gledajući, tako da će i deci sasvim sigurno biti veoma važno da vide ono što treba da rade, a trenerima je ovo jedno novo iskustvo ili možda novija tehnologija u radu sa decom, jer ono što se poslednjih četrdeset, pedeset godina radi  je nešto što je nasledno od onog što se radilo tada. Deca su se značajno promenila, pre svega kulturološki, a onda i fiziološki, i sada u tom smislu mnogo više problema. Mnogo je veća zastupljenost kompjutera i mobilnih telefona u njihovim rukama. Ukoliko im sam program nije interesantan, onda oni od toga i neće naučiti, odnosno, vrlo brzo će se vratiti telefonima, tako da sam trener mora da bude mnogo veći animator, kao što treba da bude i poznavalac odbojkaške tehnike”,rekao je za RTV Gračanicu Grbić.

Trener Odbojkaškog kluba “Vidovdan” iz Gračanice Ivan Šubarić rekao je da je poseta Vanje Grbića i trening  koji je izveo od velikog značaja za decu koja ovde treniraju, i da se nada i veruje da će interesovanje za ovaj sport u narednom periodu, posebno posle ovog događaja, dodatno porasti.

“Ovo je jako značajan događaj za naše mlade odbojkaše. Interesovanje za ovaj sport je dosta veliko posebno kod devojčica, a verujem da će posle ovoga biti i veće”, rekao je Šubarić.

Kako je istaknuto, namera organizatora je da i u narednom periodu organizuje odbojkaške treninge i kampove sa vrsnim trenerima i stručnjacima, a sve u cilju popularizacije i razvoja odbojke u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaodbojkaVanja Grbić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva