:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2023   15:04

0

102

PUPS: Deeskalacija da, ali ZSO ostaje imperativ

Potpredsednik Partije i šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - solidarnost i pravda Stefan Krkobabić povodom aktuelnih dešavanja na severu Kosova i Metohije izričit je "Deeskalacija da, ali imperativ ostaje formiranje zajednice srpskih opština!"

"Kurti je načinio prvi, nerazumni korak u rušenju dogovorenog. Sada je na Međunarodnoj zajednici, pre svega na Sjedinjenim Američkim Državama, da ga primoraju da se vrati dva koraka unazad.

Uklanjanje policijskih snaga iz opštinskih zgrada, kao i nametnutih upravitelja i hitno formiranje zajednice srpskih opština su preduslov za nastavak više nego neophodnog dijaloga. Dosadašnji paralelni monolozi, koji očigledno ne daju rezultat moraju da ostanu iza nas", pojasnio je Krkobabić i zaključio:

"Kada govorimo o crvenim linijama, a na njih smo na političkoj sceni Srbije prvi ukazivali, to su za nas iz PUPS- a i dalje: zaštita imovine naših ljudi na Kosovu i Metohiji, zaštita imovine države Srbije, kao i puna zaštita naših svetinja."

Izvor: RTV

KiMZSOPUPS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva