:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2024   8:53

0

77

Putin: Sve što se dešava oko Ukrajine za Rusiju je pitanje života i smrti

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je sve što se dešava oko Ukrajine za Rusiju pitanje života i smrti, sudbina zemlje, dok je za Zapad to samo pitanje njihove taktičke pozicije.

Putin je u intervjuu za TV Rusija 24, osvrćući se na istorijski deo svog intervjua američkom novinaru Takeru Karlsonu, rekao da je važno da i ruski, a još više slušaoci i gledaoci u inostranstvu, shvate koliko je za Rusiju osetljivo i važno sve što se dešava na ukrajinskom pravcu, prenosi RIA Novosti.

"Za njih (Zapad) ovo je poboljšanje taktičke pozicije. Ali za nas je ovo sudbina, ovo je pitanje života i smrti", istakao je Putin. 

On je tako odgovorio na pitanje o delu svog nedavnog intervjua koji je dao Karlsonu, a koji je posvetio istoriji, odnosno poreklu ruske državnosti. 

"Želeo sam da ljudi koji će to slušati to shvate. Da li sam u tome uspeo ili ne, nije na meni da sudim“, dodao je Putin.

Istakao je da deo intervjua koji se odnosi na istoriju zapadni gledaoci neće moći lako da razumeju, ali da je taj deo važan kako bi u inostranstvu mogli da razumeju kako Rusija razmišlja.

Američki novinar Teker Karlson objavio je 9. februara intervju sa Putinom, a Putin je na početku intervjua govorio o nastavku ruske države.

Intervju je privukao veliku pažnju u celom svetu, pošto je reč o prvom Putinom intervjuu jednom zapadnom novinaru posle početka napada Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. godine. 

Izvor: T a n j u g

PutinRusijaUkrajinarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva