:

:

TV Most

Foto: T a n j u g/AP

clock

Mart 10, 2022   15:51

0

117

Putin: Zapad obmanjuje građane oko rasta cene energenata

Zapad pokušava da okrivi Rusiju za sopstvene greške, a sankcije uvedene Rusiji nisu legitimne, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, a izveštava agencija Rojters.

"SAD pokušavaju da obmanu sopstveno stanovništvo, krijući se iza Rusije", izjavio je Putin nakon sastanka sa premijerom Rusije Mihailom Mišustinom, s kojim je razgovarao o situaciji u ruskoj ekonomiji nakon uvođenja sankcija, a prenosi "Sputnjik".

Sjedinjene Države su, prema rečima Putina, obustavile uvoz ruskih energenata i pokušavaju da Rusiju okrive za rast cena.

"Rusija s tim nema ništa. Cene energenata na Zapadu rastu zbog sopstvene računice zapadnih zemalja", rekao je predsednik Rusije, dodajući da Rusija poštuje svoje obaveze u oblasti energetike.

On tvrdi i da SAD pokušavaju da sa Iranom i Venecuelom potpišu ugovore o energentima.

Rusija ispunjava obaveze oko isporuke nafte i gasa EU

Rusija ispunjava sve svoje obaveze vezano za snabdevanje energetskim resursima Evrope i drugih regiona sveta, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa članovima vlade.

"Što se tiče onih zemalja koje preduzimaju neprijateljske korake prema našoj zemlji i ekonomiji, vrlo smo svesni toga da oni kao razlog za pogoršanje situacije njihovih građana navode sankcije koje su uveli nama", rekao je ruski lider, a prenosi agencija TAS S.

"Sve to izgleda veoma čudno, pogotovo što ispunjavamo sve svoje obaveze u snabdevanju energijom", dodaje Putin.

Izvor: T a n j u g

Putincene energenata
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva