:

:

TV Most

clock

Decembar 24, 2020   17:18

0

144

Radmila Arsić: Moj brat je osuđen samo zato što je Srbin

Sestra osuđenog Nenada Arsića iz Čaglavice izjavila je za Kosovo Onlajn da smatra da je njen brat osuđen bez ikakvog dokaza na etničkoj osnovi i da je cilj proterivanje Srba sa KiM. Porodica  smatra da je Nenad Arsić osuđen u montiranom procesu samo zato što je Srbin.

"Presuda je velika nepravda. Moj brat nije počinio taj zločin. Sud nikako nije dokazao da je on to uradio. Tokom suđenja, sami su negirali svoje izjave. Bez ikakvog dokaza da je on uopšte bio tamo osuđuju ga na šest godina zatvora. To je strašno", izjavila je Radmila Vasić, sestra osuđenog Nenada Arsića.

Porodica smatra da je Arsić osuđen u montiranom procesu i da je cilj zastrašivanje i proterivanje Srba sa KiM.

"Moj brat je osuđen samo zato što je Srbin i zato što živimo ovde. Njegova porodica, pet njegovih sestara i majka, svi živimo ovde i nismo prodali kuću, a oni očekuju da im je poklonimo. To je razlog zašto su ga osudili, a ništa nisu mogli da dokažu", dodaje  Arsić.

Smatra da sud ništa nije dokazao i da je presuda etnički motivisana.

"Dvadeset godina niko nije mogao da ga prepozna. To su ljudi koji žive blizu, dolaze u Čaglavicu i svi se međusobno poznaju. Nisu ga tužili, već su čekali 20 godina da pokrenu postupak. Kako su posle 20 godina uopšte mogli da ga prepoznaju? Učinjena nam je velika nepravda", ističe Radmila Arsić.

Porodica osuđenog Nenada Arsića apeluje na međunarodnu zajednicu da ih zaštiti od institucionalnog progona iz Čaglavice.

"Da li Umnik i međunarodna zajednica vide šta nam rade? Slučaj mog brata je prvi, ali sigurno neće biti poslednji. Ne znam kuda naša porodica može da ode i da se žali. Kako da se na Kosovu uspostavi pravda za Srbe koji su ostali i koji žive ovde? Moj brat apsolutno nije to uradio. Osuditi nekoga bez dokaza i bez obrazloženja, samo zato što je Srbin, velika je nepravda", zaključuje Radmila Arsić za Kosovo Onlajn.

Osnovni sud u Prištini proglasio je Nenada Arsića iz Čaglavice krivim i osudio ga na šest godina zatvora.

Arsić je proglašen krivim za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Predsedavajuća sudskog veća Aljbina Šabani Rama, sudija posebnog odeljenja pri Osnovnom sudu u Prištini, proglasila je Nenada Arsića krivim zbog, kako se navodi, počinjenog krivičnog dela ratnog zločina, odnosno nečovečnog postupanja prema porodici Šalja iz prištinskog naselja Emšir.

Izvor: Kosovo online

KiMNenad ArsićRadmila Arsić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva