:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 22, 2024   11:10

0

77

Rajković: Od marta dve nove usluge, savetnici za hipertenziju i novouvedeni lek

Farmaceutska komora Srbije kreće sa nove dve usluge od marta, a to su savetnik za hipertenziju i savetnik za novouvedeni lek, izjavila je Dragana Rajković, generalna sekretarka Komore.

Rajković je za T a n j u g rekla da je Farmaceutska komora Srbije pokrenula novu uslugu Savetnici za vakcinaciju protiv sezonskog gripa, pneumokokne bolesti i HPV- a u apotekama i na tome će intenzivno raditi u ovoj godini.

"Farmaceutska komora Srbije je još prošle godine pokrenula savetovalište vezano za HPV vakcinu, a ove godine objedinjujemo tu uslugu sa savetovanjem za vakcinaciju protiv sezonskog gripa i pneumokokne bolesti", rekla je generalna sekretarka Farmaceutske komore Srbije.

Istakla je da će Komora na tome intenzivno raditi u 2024. godini.

"Naših 250 kolega je učestvovalo u projektu "Pitaj me za HPV", od njih 50 je edukovano za grip i pneumokoknu bolest. Očekujemo i dalje edukaciju tokom ove godine", rekla je Rajković.

Prema njenim rečima, do kraja februara na sajtu Komore biće nova funkcija "Pronađi savetnika".

"I tako će naši građani na sajtu Farmaceutske komore moći da nađu najbližu apoteku i savetnika za vakcinaciju kome mogu da se obrate za savet o sve tri vakcine", rekla je Rajković.

Ona je podsetila da je trenutno u apotekama blizu 960 savetnika farmaceuta, koji sprovode pet usluga za pacijente.

"Reč je o standardizovanim farmaceutskim uslugama za pacijente sa astmom, za pacijente sa dijabetesom, standardizovana farmaceutska usluga prilikom izdavanja antibiotika, Post-kovid savetovalište i savetovalište ‘Pitaj me za HPV’", rekla je Rajković dodajući da svaki savetnik nosi bedž za određenu uslugu i time ga pacijenti mogu lakše prepoznati.

Ukazala je da Farmaceutska komora kreće sa nove dve usluge od marta, a to su savetnik za hipertenziju i savetnik za novouvedeni lek.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva