:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2023   16:04

0

336

Rakić sa oficirom Kfora: Obezbedite sve prilaze Zvečanu; Čeka se odgovor KFOR-a

Predsednik Srpske liste Goran Rakić razgovarao je danas sa visokim oficirom Kfora, kojem je preneo da Srpska lista traži da Kfor obezbedi sve prilaze Zvečanu jer se, kako je naveo, na nekoliko prilaza nalazi tzv. kosovska policija i specijalci, što "iritira građane" i preti da ponovo dovede do eskalacije. 

Rakić je rekao da okupljeni Srbi ne žele nikakve eskalacije, ali da policija svojim prisustvom i, kako je naveo, namernim prolaskom u blizini okupljenih dovodi do njihove uznemirenosti, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta. 

On je  ponovio zahteve da okupljeni mirno traže da se specijalne jedinice tzv. kosovske policije povuku i da se "oslobode" zgrade opština, a oficir Kfor rekao da će preneti svojoj višoj komandi.

16:22

Visoki oficir Kfora koji je učestvovao u pregovorima zatražio je od Rakića garancije da niko neće "vređati pripadnike Kfora, dirati njihova vozila i zastave na vozilima" a pošto je predsednik Srpske liste pružio tražene garancije, sada se čeka odluka Kfora.

Oficir Kfora je tokom pregovora potvrdio da će razgovarati sa svojim timom o zahtevu Srpske liste pošto dobije garancije.

Rakić je oficiru Kfora pružio tražene garancije i sada se čeka konačna odluka.

Mirni protesti okupljenih građana i dalje su u toku u Zvečanu, gde su pripadnici Kfora raspoređeni na udaljenosti od oko 30 metara od opštine, kao i ispred jedne stambene zgrade u blizini i na njenim terasama. 

Pripadnici Kfora koji su u blizini opštine nalaze se iza postavljene bodljikave žice i metalne ograde, a građani su na postavljene prepreke okačili srpske zastave.

Iako su protesti mirni, pored grupe građana dva puta prošla su dva vozila specijalnih jedinica tzv. kosovske policije, što su okupljeni shvatili kao provociranje i izviždali ih. 

Izvor: T a n j u g, TV Most; Foto i video: T a n j u g

KiMRakićKFORZvečan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva