:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 22, 2019   20:00

0

451

Rakić: Srbi nikada neće dozvoliti ujedinjenje Mitrovice

Predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da je najnoviji napad na mir na Kosovu i Metohiji Hašima Tačija oličen u najavi aneksije Severne Mitrovice, jer to je, kako navodi, ono što je u njegovim mislima kada govori o nekakvom ujedinjenju.

"U ime srpskog naroda koji je uspeo da pod naletima ekstremista na severu Kosova i Metohije sačuva slobodu za sebe i svoje potomke, i za to plati visoki cenu životima svoje braće i sestara, poručujem Tačiju da Srbi nikada neće dozvoliti ujedinjenje severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice, jer je ujedinjenje o kome Tači priča paravan za etničko čišćenje Srba iz jedinog grada u kome su Srbi preživeli etničko čišćenje 1999. godine", saopštio je Rakić.

On podseća da više od hiljadu napada koje su neki Tačijevi prijatelji sproveli prema Srbima na glavnom gradskom mostu od 1999. godine do danas su imali za cilj da Srba na severu ne bude, kao što ih i nema u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Rakić  dodaje da su Srbi  uvek opredeljeni za mir, suživot sa svima, "i to smo dokazali čuvajući multietnički karakter našeg grada u kome pored Srba žive i Bošnjaci, Albanci, Romi, Goranci, Turci, Egipćani i mnogi drugi. Na delu a ne rečima smo pokazali kako treba da izgleda poštovanje različitosti, ali najave koje dolaze od Tačija, kojima pokušava da zastraši srpski narod na ovim prostorima sa gnušanjem odbacujemo".

"Mir nema alternativu, ali alternativu nema ni pravo na život i slobodu, i mi ćemo to znati da uz pomoć države Srbije i svog predsednika Aleksandra Vučića, sačuvamo", zaključuje Rakić u saopštenju.

Izvor: TV Most

kimsrpska listakosovska mitrovicaujedinjenjerakićtači
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva