:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2023   21:06

0

104

Rama: Otkazana sednica, Kurti nije pristao na promenu formata

Albanski premijer Edi Rama potvrdio je danas da je otkazana zajednička sednica vlade privremenih prištinskih institucija i albanske vlade koja je bila planirana za sutra jer Aljbin Kurti nije pristao na promenu formata.

Pre njegovim rečima, on je pozvao Kurtija da se sutra, zajedno sa prištinskim ministrima odbrane i spoljnih poslova, sastanu u užem formatu, ali premijer privremenih prištinskih institucija je insistirao da se sastanak održi onako kako je planirano.

Rama je istakao da je međunarodna zajednica na ivici da izgubi strpljenje i da bi brzo mogle da uslede kazne, pa čak i sankcije za Prištinu, te da je od zapadnih država tražio da ne idu ka tome i da mu daju još vremena, prenosi Reporteri.

"Možda to nije konačan odgovor premijera. Nadam se da ćemo se sastati kako bismo razgovarali o našim stavovima", rekao je Rama na konferenciji za medije, prenosi Euronews Albania.

On je poručio da sednica ne može da bude održana u predviđenom formatu jer nije trenutak da se pravi sastanak kao da se ništa ne dešava, usled pogoršanja odnosa tzv. Kosova i čitave evroatlantske zajednice.

Istakao je da je Tirana "100 odsto" protiv načina na koji postupa prištinska strana, te da Albanija nije izolovana od evropske zajednice.

"Odnosi Albanije i Kosova su bratski, ali Albanija je zemlja koja je neodvojivi deo evroatlantske zajednice, koja je članica NATO-a i nema šanse da će se Albanija udaljiti od evroatlantske zajednice", poručio je Rama.

Izvor: T a n j u g

Edi RamaAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva