:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk / Edi Rama

clock

Februar 06, 2020   17:37

0

139

Rama sa Pompeom o dijalogu i "mini Šengenu"

Albanski premijer Edi Rama i bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj razgovarali su u Vašingtonu, u odvojenim susretima, sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Rama i Haradinaj, koji su u poslednje vreme zaoštrili odnose, pa je albanski premijer protiv bivšeg kosovskog premijera podneo i tužbu zbog klevete, prisustvuju u Vašingtonu tradicionalnom Molitvenom doručku, prenela je prištinska štampa.

On je tužio Haradinaja zbog njegove izjave da se Rama zalagao za promenu granica u dijalogu sa Beogradom.

Albanski premijer je na svom fejsbuk profilu napisao da je sa državnim sekretarom razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine i balkanskom "mini Šengenu".

"Tokom susreta sa Majkom Pompeom razgovarali smo o obnovi anti-PKK paketa, regionalnom Šengenu i dijalogu između Kosova i Srbije, kao i o zajedničkim izazovima našeg strateškog saveza, gde Albanija ostaje verna Sjedinjenim Državama", napisao je Rama.

Haradinaj, čija je stranka Alijansa za budućnost Kosova sada u opoziciji, na svom fejsbuk profilu je napisao da je na sastanku sa Pompeom razgovarao, kako je naveo, "o političkoj važnosti i ulozi Kosova u regionu i šire".

„Kosovo je pokazalo da je na strani Amerike, svog najvernijeg partnera u svim aspektima globalne bezbednosti, ekonomske, spoljne politike, mira i demokratije. Sekretar Pompeo nas je uverio da čvrsto stojimo u uverenju da Kosovo i SAD, pored zajedničkih strateških interesa, dele i sistem vrednosti slobode i demokratije", naveo je Haradinaj.

Izvor: T a n j u g

Edi RamaMajk Pompeomini ŠengenSADRamuš Haradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?