:

:

TV Most

Foto: Novosti online

clock

Januar 25, 2021   14:00

0

29

Reakcije u SAD o "Dari iz Jasenovca": Retka slika holokausta

U isčekivanju početka američke distribucije "Dare iz Jasenovca" reditelja Predraga Gage Antonijevića, najavljene za 5. februar, respektabilni američki sajtovi uveliko prenose svoje utiske o filmu i tematici kojom se film bavi.

O srpskom kandidatu za Oskara i Zlatni Globus u svim kategorijama kritike su izneli brojni sajtovi specijalizovani za film, ali i filmski znalci među kojima su Ron Burkle, pod čijom je izvršnom "palicom" film došao u „Studio 101“, kao i David Glaser, izvršni direktor američke distributerske kuće.

Tako američki The Wrap.com u prvi plan ističe da je u pitanju istorijska priča koja se prelama kroz sudbinu jedne devojčice pa navodi: "U novom filmu Dara iz Jasenovca vidimo retku stranu holokausta iz drugog dela Evrope i iz očiju desetogodišnje devojčice"

Sajt namenjen filmskoj tematici LRMonline.com piše: "Neverovatno je da 80 godina kasnije i dalje slušamo priče iz Holokausta. I svaku od njih je šokantno čuti. Nadam se da priča o Jasenovcu doprinosi zatvaranju tog mračnog poglavlja u istoriji".

Za Movieroar.net ova priča je "jedan od najviše zanemarenih delova istorije u kom Nemci ne vode Jasenovac, već fašističke ustaše upravljaju kompleksom", pa dodaje "zverski su ubijani Jevreji, Srbi, Romi, među kojima je bilo i mnogo žena i dece".

Član Izvršnog odbora Studija 101- Ron Burkle poručio je da je godinama izuzetno poštovao rad reditelja Predraga Antonijevića i dodao svoja zapažanja o filmu:"Dirnula me je nepoznata priča ispričana o Dari iz Jasenovca. Verujem da će publika ceniti umešnost kojom je kroz oči malog deteta ispričana ovu ubedljiva priča".

I izvršni direktor Studija 101 David Glaser ističe da je Dara iz Jasenovca prvi igrani film koji razotkriva zločine: "notorno brutalnog koncentracionog logora Jasenovac" i dodaje:"Na nama je odgovornost da ispričamo ovu neverovatnu priču, a Studio 101 oseća se privilegovanim da američku publiku upozna sa filmom".

Podsetimo, nakon početka dirtribucije u Americi, film će svoju beogradsku premijeru imati 22. aprila, nakon čega će se naći u bioskopima širom Srbije.

Izvor: Танјуг

Dara iz JasenovcaSADholokaust
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?