:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2023   16:57

0

133

Ristuća na sastanku sa Vučićem izrazio zabrinutost zbog dešavanja na KiM

Na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, komandant Kfora general Anđelo Mikele Ristuća izrazio je duboku zabrinutost zbog najnovijih dešavanja u opštinama na severu Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju misije.

Dodaje se da se nakon sastanka sa Vučićem, komandant Kfora sastao sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem sa kojim se složio da sve strane moraju da deeskaliraju tenzije.

"Kfor je spreman da se suoči sa svakim scenarijem i nastavlja da prati situaciju na terenu. Nastavlja da deluje nepristrasno, u okviru strogih Pravila angažovanja i preduzima sve neophodne mere da sprovede svoj mandat na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine, kako bi obezbedio sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu", navodi se u saopštenju misije.

Dodaje se da Kfor ostaje u bliskom kontaktu sa svojim glavnim sagovornicima, uključujući predstavnike institucija i bezbednosnih organizacija na KiM, Generalštaba Vojske Srbije i Euleksa, zajedno sa drugim predstavnicima međunarodne zajednice.

Izvor: Saopštenje; Foto: Radio K4

KFORRistućaVučićMojsilovićsever KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva