:

:

TV Most

clock

April 03, 2023   12:16

0

153

Rode: Ne sudi se OVK, već pojedincima koji su optuženi za teške ratne zločine

Nemački ambasador na Kosovu Jorn Rode, povodom demonstracija u Prištini protiv suđenja članovima OVK, naveo je da je pravo na demonstracije od suštinskog značaja u svakoj demokratiji ističući da nije OVK ta kojoj se sudi, već pojedincima koji su optuženi za teške ratne zločine.

Rode je na Tviter nalogu napisao da je jučerašnja manifestacija u Prištini pokazala napredovanje građanskog društva na Kosovu.

Ipak, ponovio je da nije OVK ta kojoj se sudi, već da se sudi pojedincima koji su optuženi za teške ratne zločine protiv čovečnosti, nestanka lica i mičenje.

Ističe da je pravda za žrtve i dalje važna, kao i da nema nekažnjivosti ni za koga.

"Pravo na demonstracije je od suštinskog značaja u svakoj demokratiji, a jučerašnja manifestacija u Prištini pokazala je napredovanje građanskog društva na Kosovu. Ali, takođe želim da ponovim: nije OVK ta kojoj se sudi, već pojedincima koji su optuženi za teške ratne zločine protiv čovečnosti, nestanak lica i mučenje. Pravda za žrtve je i dalje važna, nema nekažnjivosti ni za koga. Specijalni sud ima najveću podršku", napisao je Rode.

Izvor: Kosovo online

KiMJorn RodeSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva