:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

April 17, 2020   22:31

0

255

Ruska Duma strancima dozvolila dvojno državljanstvo

Ruska Državna duma usvojila je predlog zakona prema kojem će strancima koji podnesu zahtev za državljanstvo Rusije biti dozvoljeno da zadrže svoje postojeće državljanstvo.

Prema važećim propisima, strani državljani moraju da obezbede dokaz da su u zemlji čije državljanstvo trenutno imaju formalno podneli zahtev za odricanje od državljanstva, ali je usvajanjem predloga zakona ta obaveza ukinuta, navodi Tas.  

Osim toga, podnosioci zahteva za dobijanje državljanstva Rusije u toj zemlji više ne moraju da žive tokom tri godine niti da podnesu potvrdu o izvoru prihoda, ukoliko su ranije imali državljanstvo SSSR, ili žive ili su živeli u nekoj od njegovih bivših republika, bez obzira na to da li sada imaju državljanstvo tih republika.

Ovi zahtevi takođe su ukinuti za strane državljane koji su u braku sa državljanima Rusije, a žive u Rusiji i sa njima imaju zajedničku decu, kao i za strance čiji je barem jedan roditelj državljanin Rusije i živi u Rusiji.

Isto tako, stanovnici Moldavije i Ukrajine sada mogu zatražiti državljanstvo Rusije pojednostavljenom procedurom, ukoliko imaju dozvolu boravka u Rusiji, i nisu obavezni da prethodno u Rusiji žive određen broj godina.

Izvor: Танјуг

RusijaDumadvojno državljanstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva